Skip Navigation LinksHJK > Hærhjemmeværnet > Totalforsvarsregion Nord- og Midtjylland > HD NORDJYLLAND > HVK Frederikshavn

Lokalt nyt

Sol, september, skydning.

Af Hans Kurt Toft Christensen, 20 SEP 14

En rigtig flot dag var rammen om en fantastisk dag på Grønholt skydebane. Mange var mødt op til dagens skydning.
Læs mere...

Stor stand til Stützpunkt Nord.

Af Hans Kurt Toft Christensen, 24 AUG 14

For tredje år i træk var Hjemmeværnskompagni Frederikshavn en del af Stützpunkt Nord. Kompagniet havde en stor stand som fik fyldte meget, men fik megen interesse fra publikum.
Læs mere...

BM seminar i Tranum

Af Hans Kurt Toft Christensen, 18 AUG 14

Kompagniet har for første gang holdt BM seminar over en hel weekend. Her blev der drøftet, diskuteret og besluttet mange ting, som alt sammen kommer alle i kompagniet til gode.
Læs mere...

 

Nyheder fra distriktet

COBRA - et godt tilbud til alle hjemmeværnssoldater

Tekst og foto: Informationsofficer Ulla Sørensen-Mølgaard, 14 SEP 14

Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland vil for første gang afholde en øvelse, hvor både aktive og dem i reserven kan deltage. Øvelsens formål er at indøve aktivering og indsættelse af alle hjemmeværnssoldater i Nordjylland.
Læs mere...

 

Nyheder fra overliggende myndigheder

Amerikansk chefbesøg

Af Christine Dahl, 19 SEP 14

Hjemmeværnet har i øjeblikket en håndfuld officerer fra National Guard som gæster. De besøger Hjemmeværnskommandoen og regionerne som et led i den samarbejdsaftale, der blev indgået i slutningen af 2012 mellem Danmark og USA.
Læs mere...

Øvelse Viking Star er i gang

Af Stig Hasløv, 19 SEP 14

Med ankomsten af de sidste 104 britiske soldater og i alt 34 opklaringskøretøjer med færgen i Esbjerg mandag formiddag, er alle deltagere nu på plads.
Læs mere...

Hjemmeværnets mission og vision
"Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker, der tilgodeser samfundets behov."

"Vi vil være en troværdig partner for alle, der deltager i forsvaret og beskyttelsen af Danmark.

Vi vil samle de, der vil deltage i forsvaret og beskyttelsen af Danmark og basere vores virksomhed på det frivillige engagement.".

Opgaver
Hjemmeværnet kan med timers varsel stille tusindvis af velorganiserede, veluddannede og veludrustede frivillige til at løse visse militære, miljø, politi, og redningsmæssige opgaver til støtte for Totalforsvaret, herunder antiterrorberedskabet.

Fakta
Hjemmeværnet er den eneste organisation i Danmark som kan stille med landets største antal frivillige til rådighed for Danmark oven i købet er de alle er veluddannede soldater under kommando hvilket kan være vigtig da tidsfaktoren ofte afgørende.

Hjemmeværnet er hurtig fremme fordi vi er overalt - altid. Hjemmeværnet er for Dig og Danmark.

Hjemmeværnet råder yderligere over moderne udstyr som er med til at effektivisere indsatsen som Hjemmeværnet leverer til det danske samfund.

Kendetegn
Hjemmeværnets kendetegn er, at vi er en militær organisation med frivillige medlemmer, der er veluddannet i det militærer håndværk, som udgør fundamentet for de kapaciteter, som Hjemmeværnet leverer mod henholdsvis: Konventionelle og ukonventionelle trusler mod Kongeriget Danmark.

Yderligere er Hjemmeværnet kendetegnet ved vores reaktionstid, idet Hjemmeværnet er den eneste organisation i Kongeriget Danmark, som med timers varsel kan stille sine medlemmer mange tusinder af frivillige, veluddannede, velorganiserede og veludrustede soldater til rådighed for Forsvaret: Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet samt Totalforsvaret: Politiet, Forsvaret og Beredskabsstyrelsen.

Forandring
Hjemmeværnet har ændret sig

Hjemmeværnet har i de sidst år gennemført besparelser og slanket sin organisation. Hjemmeværnet udgør i dag et velegnet fundament for en moderne, fleksibel og decentral beskyttelse af landet i samarbejde med andre dele af total forsvaret

Meld dig til Hjemmeværnet og bliv Soldat.