Skip Navigation LinksHJK > Hærhjemmeværnet > Totalforsvarsregion Nord- og Midtjylland > HD NORDJYLLAND > HVK Frederikshavn

Lokalt nyt

HVK Frederikshavn tager til Borris

Af Hans Kurt Toft Christensen. Foto: Hans Kurt Toft Christensen, 27 OKT 14

Som det er ved at være vanen tro, deltog HVK Frederikshavn i det årlige skyttestævne i Borris. Ca. 200 personer deltog fra hele distriktet, så der var gang i skydningerne hele weekenden.
Læs mere...

Vand i Elling

Af Hans Kurt Toft Christensen Foto: Hans Kurt Toft Christensen, 19 OKT 14

Efterårets første kraftige regnvejr, gav så meget vand at dele af Elling by blev oversvømmet. Dette indebar at HVK Frederikshavn blev indsat til støtte for Beredskabet.
Læs mere...

Sol, september, skydning.

Af Hans Kurt Toft Christensen, 20 SEP 14

En rigtig flot dag var rammen om en fantastisk dag på Grønholt skydebane. Mange var mødt op til dagens skydning.
Læs mere...

 

Nyheder fra distriktet

40 års jubilæum som våbenmester.

Af IOF Annette Marie Knudsen, 30 OKT 14

Lørdag den 25. oktober afholdt Hjemmeværnskompagni Aggersund surprise for deres våbenmester igennem 40 år Bent Harding Møller.
Læs mere...

Wokshop i det nye hjv.dk

Af Annette Marie Knudsen, 27 OKT 14

Ved Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland tager de frivillige godt imod den nye hjemmeside hjv.dk og It-officererne er derfor godt i gang med at klæde de frivillige på til arbejdet med det nye hjv.dk inden 1 januar 2015.
Læs mere...

 

Nyheder fra overliggende myndigheder

Night Hawk i tørre men flotte tal

Af Rune R. Kronenberg, 31 OKT 14

Et par uger efter den sidste soldat forlod øvelsen Night Hawk 2014, så kan Hjemmeværnet også gøre status på en af de allerstørste støtteaktioner til det danske forsvar, hvis ikke den største, i løbet af året.
Læs mere...

Terrorøvelse

Af Ina Koch og Karsten Riis Schmidt, 30 OKT 14

Oplægget til øvelsen, hvor hjemmeværnskompagnier i det sønderjyske deltog, var et terroranslag i København. Efter PETs vurdering var der fare for yderligere angreb i resten af landet.
Læs mere...

Hjemmeværnets mission og vision
"Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker, der tilgodeser samfundets behov."

"Vi vil være en troværdig partner for alle, der deltager i forsvaret og beskyttelsen af Danmark.

Vi vil samle de, der vil deltage i forsvaret og beskyttelsen af Danmark og basere vores virksomhed på det frivillige engagement.".

Opgaver
Hjemmeværnet kan med timers varsel stille tusindvis af velorganiserede, veluddannede og veludrustede frivillige til at løse visse militære, miljø, politi, og redningsmæssige opgaver til støtte for Totalforsvaret, herunder antiterrorberedskabet.

Fakta
Hjemmeværnet er den eneste organisation i Danmark som kan stille med landets største antal frivillige til rådighed for Danmark oven i købet er de alle er veluddannede soldater under kommando hvilket kan være vigtig da tidsfaktoren ofte afgørende.

Hjemmeværnet er hurtig fremme fordi vi er overalt - altid. Hjemmeværnet er for Dig og Danmark.

Hjemmeværnet råder yderligere over moderne udstyr som er med til at effektivisere indsatsen som Hjemmeværnet leverer til det danske samfund.

Kendetegn
Hjemmeværnets kendetegn er, at vi er en militær organisation med frivillige medlemmer, der er veluddannet i det militærer håndværk, som udgør fundamentet for de kapaciteter, som Hjemmeværnet leverer mod henholdsvis: Konventionelle og ukonventionelle trusler mod Kongeriget Danmark.

Yderligere er Hjemmeværnet kendetegnet ved vores reaktionstid, idet Hjemmeværnet er den eneste organisation i Kongeriget Danmark, som med timers varsel kan stille sine medlemmer mange tusinder af frivillige, veluddannede, velorganiserede og veludrustede soldater til rådighed for Forsvaret: Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet samt Totalforsvaret: Politiet, Forsvaret og Beredskabsstyrelsen.

Forandring
Hjemmeværnet har ændret sig

Hjemmeværnet har i de sidst år gennemført besparelser og slanket sin organisation. Hjemmeværnet udgør i dag et velegnet fundament for en moderne, fleksibel og decentral beskyttelse af landet i samarbejde med andre dele af total forsvaret

Meld dig til Hjemmeværnet og bliv Soldat.