Skip Navigation LinksHJK > Hærhjemmeværnet > Totalforsvarsregion Nord- og Midtjylland > HD NORDJYLLAND > HVK Frederikshavn

Lokalt nyt

Stor stand til Stützpunkt Nord.

Af Hans Kurt Toft Christensen, 24 AUG 14

For tredje år i træk var Hjemmeværnskompagni Frederikshavn en del af Stützpunkt Nord. Kompagniet havde en stor stand som fik fyldte meget, men fik megen interesse fra publikum.
Læs mere...

BM seminar i Tranum

Af Hans Kurt Toft Christensen, 18 AUG 14

Kompagniet har for første gang holdt BM seminar over en hel weekend. Her blev der drøftet, diskuteret og besluttet mange ting, som alt sammen kommer alle i kompagniet til gode.
Læs mere...

HVK Frederikshavn på Cup No. 1 og Strandby Marked

Af Hans Kurt Toft Christensen, 01 AUG 14

Juli, betyder som regel ferie for mange. Men som traditionen tro var HVK Frederikshavn til Cup No. 1 i Frederikshavn og til Strandby Marked.
Læs mere...

 

Nyheder fra distriktet

Hjemmeværnssoldater på udspring med Jægerkorpset

Tekst og foto: Informationsofficer Ulla Sørensen-Mølgaard, 27 AUG 14

Frivillige hjemmeværnssoldater fra det meste af Jylland fik søndag lejlighed til at se meget af det specieludstyr som Jægersoldater medbringer på deres missioner, samt mulighed for et spring i faldskærmsselen fra udspringstårnet.
Læs mere...

Krudt, kugler og gamle uniformer ved årets Stützpunkt Nord.

Af Hans Kurt Toft Christensen og Annette Marie Knudsen, 27 AUG 14

Igen i år var Hjemmeværnskompagni Frederikshavn med ved årets Stützpunkt Nord. En levende fortælling om begivenhederne i tiden 1940-1945.
Læs mere...

 

Nyheder fra overliggende myndigheder

Hjalp kajakroer sikkert i havn

Af Henrik Husted, 26 AUG 14

En havkajakroer var savnet under et race for havkajakker ved ’Faaborg Outdoor Event’ i weekenden. Marinehjemmeværnet i Faaborg rykkede ud med deres fartøj og fandt kajakroeren ved Lyø. Han var meget lettet over at blive hjulpet tilbage til Faaborg.
Læs mere...

Sikrings- og eskortekørsel skal øves

Af Hjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestjylland, 26 AUG 14

Infanterihjemmeværnskompagni Klosterheden gennemførte i weekenden uddannelse af den motoriserede overvågningsdeling. Chefen for Hjemmeværnskommandoens Planlægningsdivision kiggede forbi for at danne sig et indtryk af kompagniet, delingen og materiellet.
Læs mere...

Hjemmeværnets mission og vision
"Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker, der tilgodeser samfundets behov."

"Vi vil være en troværdig partner for alle, der deltager i forsvaret og beskyttelsen af Danmark.

Vi vil samle de, der vil deltage i forsvaret og beskyttelsen af Danmark og basere vores virksomhed på det frivillige engagement.".

Opgaver
Hjemmeværnet kan med timers varsel stille tusindvis af velorganiserede, veluddannede og veludrustede frivillige til at løse visse militære, miljø, politi, og redningsmæssige opgaver til støtte for Totalforsvaret, herunder antiterrorberedskabet.

Fakta
Hjemmeværnet er den eneste organisation i Danmark som kan stille med landets største antal frivillige til rådighed for Danmark oven i købet er de alle er veluddannede soldater under kommando hvilket kan være vigtig da tidsfaktoren ofte afgørende.

Hjemmeværnet er hurtig fremme fordi vi er overalt - altid. Hjemmeværnet er for Dig og Danmark.

Hjemmeværnet råder yderligere over moderne udstyr som er med til at effektivisere indsatsen som Hjemmeværnet leverer til det danske samfund.

Kendetegn
Hjemmeværnets kendetegn er, at vi er en militær organisation med frivillige medlemmer, der er veluddannet i det militærer håndværk, som udgør fundamentet for de kapaciteter, som Hjemmeværnet leverer mod henholdsvis: Konventionelle og ukonventionelle trusler mod Kongeriget Danmark.

Yderligere er Hjemmeværnet kendetegnet ved vores reaktionstid, idet Hjemmeværnet er den eneste organisation i Kongeriget Danmark, som med timers varsel kan stille sine medlemmer mange tusinder af frivillige, veluddannede, velorganiserede og veludrustede soldater til rådighed for Forsvaret: Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet samt Totalforsvaret: Politiet, Forsvaret og Beredskabsstyrelsen.

Forandring
Hjemmeværnet har ændret sig

Hjemmeværnet har i de sidst år gennemført besparelser og slanket sin organisation. Hjemmeværnet udgør i dag et velegnet fundament for en moderne, fleksibel og decentral beskyttelse af landet i samarbejde med andre dele af total forsvaret

Meld dig til Hjemmeværnet og bliv Soldat.