Skip Navigation LinksHJK > Hærhjemmeværnet > Totalforsvarsregion Nord- og Midtjylland > HD NORDJYLLAND > HVK Frederikshavn

Lokalt nyt

HVK Frederikshavn til fødselsdag og øvelse på Læsø

Af Hans Kurt Toft Christensen. Foto: Hans Kurt Toft Christensen, 16 NOV 14

November måned er lig med Frederikshavnere på Læsø. Øvelsen er et samarbejde mellem kompagnierne i Frederikshavn og på Læsø. HVK Hjørring var inviteret med i år, som tilgang til HVK Læsø.
Læs mere...

HVK Frederikshavn tager til Borris

Af Hans Kurt Toft Christensen. Foto: Hans Kurt Toft Christensen, 27 OKT 14

Som det er ved at være vanen tro, deltog HVK Frederikshavn i det årlige skyttestævne i Borris. Ca. 200 personer deltog fra hele distriktet, så der var gang i skydningerne hele weekenden.
Læs mere...

Vand i Elling

Af Hans Kurt Toft Christensen Foto: Hans Kurt Toft Christensen, 19 OKT 14

Efterårets første kraftige regnvejr, gav så meget vand at dele af Elling by blev oversvømmet. Dette indebar at HVK Frederikshavn blev indsat til støtte for Beredskabet.
Læs mere...

 

Nyheder fra distriktet

Ny tradition i Hirtshals Kirke

Tekst og foto: Informationsofficer Ulla Sørensen-Mølgaard, 13 DEC 14

For anden gang bød Hjemmeværnets musikkorps, Nordjylland på julekoncert i Hirtshals Kirke
Læs mere...

 

Nyheder fra overliggende myndigheder

Søgte under vandet efter forsvunden mand

Af Ninna Falck, 05 DEC 14

Marinehjemmeværnet støttede tirsdag og torsdag eftersøgningen af en 42-årig mand, der har været savnet siden lørdag. Med deres sonar og undervandsdrone afsøgte de Århus Havn inklusive lystbådehavnen sammen med politiet. Manden er stadig ikke fundet.
Læs mere...

KOMMUNIKATIONSSEMINAR 2015

Af Informationsofficer Leif Dahl Christensen, 15 DEC 14

TRNM afholder KOMMUNIKATIONSSEMINAR 21. februar i Skive, hvor Hjemmeværnsledelsen orienterer om udfordringer og målsætninger for kommunikations- og rekrutteringsvirksomheden.
Læs mere...

Hjemmeværnets mission og vision
"Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker, der tilgodeser samfundets behov."

"Vi vil være en troværdig partner for alle, der deltager i forsvaret og beskyttelsen af Danmark.

Vi vil samle de, der vil deltage i forsvaret og beskyttelsen af Danmark og basere vores virksomhed på det frivillige engagement.".

Opgaver
Hjemmeværnet kan med timers varsel stille tusindvis af velorganiserede, veluddannede og veludrustede frivillige til at løse visse militære, miljø, politi, og redningsmæssige opgaver til støtte for Totalforsvaret, herunder antiterrorberedskabet.

Fakta
Hjemmeværnet er den eneste organisation i Danmark som kan stille med landets største antal frivillige til rådighed for Danmark oven i købet er de alle er veluddannede soldater under kommando hvilket kan være vigtig da tidsfaktoren ofte afgørende.

Hjemmeværnet er hurtig fremme fordi vi er overalt - altid. Hjemmeværnet er for Dig og Danmark.

Hjemmeværnet råder yderligere over moderne udstyr som er med til at effektivisere indsatsen som Hjemmeværnet leverer til det danske samfund.

Kendetegn
Hjemmeværnets kendetegn er, at vi er en militær organisation med frivillige medlemmer, der er veluddannet i det militærer håndværk, som udgør fundamentet for de kapaciteter, som Hjemmeværnet leverer mod henholdsvis: Konventionelle og ukonventionelle trusler mod Kongeriget Danmark.

Yderligere er Hjemmeværnet kendetegnet ved vores reaktionstid, idet Hjemmeværnet er den eneste organisation i Kongeriget Danmark, som med timers varsel kan stille sine medlemmer mange tusinder af frivillige, veluddannede, velorganiserede og veludrustede soldater til rådighed for Forsvaret: Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet samt Totalforsvaret: Politiet, Forsvaret og Beredskabsstyrelsen.

Forandring
Hjemmeværnet har ændret sig

Hjemmeværnet har i de sidst år gennemført besparelser og slanket sin organisation. Hjemmeværnet udgør i dag et velegnet fundament for en moderne, fleksibel og decentral beskyttelse af landet i samarbejde med andre dele af total forsvaret

Meld dig til Hjemmeværnet og bliv Soldat.