Skip Navigation LinksHJK > Hærhjemmeværnet > Totalforsvarsregion Nord- og Midtjylland > HD NORDJYLLAND > HVK Frederikshavn

Lokalt nyt

Stor stand til Stützpunkt Nord.

Af Hans Kurt Toft Christensen, 24 AUG 14

For tredje år i træk var Hjemmeværnskompagni Frederikshavn en del af Stützpunkt Nord. Kompagniet havde en stor stand som fik fyldte meget, men fik megen interesse fra publikum.
Læs mere...

BM seminar i Tranum

Af Hans Kurt Toft Christensen, 18 AUG 14

Kompagniet har for første gang holdt BM seminar over en hel weekend. Her blev der drøftet, diskuteret og besluttet mange ting, som alt sammen kommer alle i kompagniet til gode.
Læs mere...

HVK Frederikshavn på Cup No. 1 og Strandby Marked

Af Hans Kurt Toft Christensen, 01 AUG 14

Juli, betyder som regel ferie for mange. Men som traditionen tro var HVK Frederikshavn til Cup No. 1 i Frederikshavn og til Strandby Marked.
Læs mere...

 

Nyheder fra distriktet

Hjemmeværnet løb, dirigerede og spillede til DHL-stafetten i Aalborg

Tekst og foto: Informationsofficer Ulla Sørensen-Mølgaard, 29 AUG 14

Solen stod flot over Aalborg da de syv løbehold fra Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland startede sammen med 861 andre hold i Kildeparken i Aalborg.
Læs mere...

Hjemmeværnssoldater på udspring med Jægerkorpset

Tekst og foto: Informationsofficer Ulla Sørensen-Mølgaard, 27 AUG 14

Frivillige hjemmeværnssoldater fra det meste af Jylland fik søndag lejlighed til at se meget af det specieludstyr som Jægersoldater medbringer på deres missioner, samt mulighed for et spring i faldskærmsselen fra udspringstårnet.
Læs mere...

 

Nyheder fra overliggende myndigheder

Sidste dag på kontoret

Af Rune R. Kronenberg, 29 AUG 14

Fredag d. 29. august slukker lyset på CHLOG-kontoret ved TRNM for foreløbig sidste gang. For det er sidste arbejdsdag for TRNM/CHLOG MJ Henrik Jørgensen, der d. 01. september tager hul på livet som pensionist.
Læs mere...

Hjemmeværnet løb, dirigerede og spillede til DHL-stafetten i Aalborg

Tekst og foto: Informationsofficer Ulla Sørensen-Mølgaard, 29 AUG 14

Solen stod flot over Aalborg da de syv løbehold fra Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland startede sammen med 861 andre hold i Kildeparken i Aalborg.
Læs mere...

Hjemmeværnets mission og vision
"Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker, der tilgodeser samfundets behov."

"Vi vil være en troværdig partner for alle, der deltager i forsvaret og beskyttelsen af Danmark.

Vi vil samle de, der vil deltage i forsvaret og beskyttelsen af Danmark og basere vores virksomhed på det frivillige engagement.".

Opgaver
Hjemmeværnet kan med timers varsel stille tusindvis af velorganiserede, veluddannede og veludrustede frivillige til at løse visse militære, miljø, politi, og redningsmæssige opgaver til støtte for Totalforsvaret, herunder antiterrorberedskabet.

Fakta
Hjemmeværnet er den eneste organisation i Danmark som kan stille med landets største antal frivillige til rådighed for Danmark oven i købet er de alle er veluddannede soldater under kommando hvilket kan være vigtig da tidsfaktoren ofte afgørende.

Hjemmeværnet er hurtig fremme fordi vi er overalt - altid. Hjemmeværnet er for Dig og Danmark.

Hjemmeværnet råder yderligere over moderne udstyr som er med til at effektivisere indsatsen som Hjemmeværnet leverer til det danske samfund.

Kendetegn
Hjemmeværnets kendetegn er, at vi er en militær organisation med frivillige medlemmer, der er veluddannet i det militærer håndværk, som udgør fundamentet for de kapaciteter, som Hjemmeværnet leverer mod henholdsvis: Konventionelle og ukonventionelle trusler mod Kongeriget Danmark.

Yderligere er Hjemmeværnet kendetegnet ved vores reaktionstid, idet Hjemmeværnet er den eneste organisation i Kongeriget Danmark, som med timers varsel kan stille sine medlemmer mange tusinder af frivillige, veluddannede, velorganiserede og veludrustede soldater til rådighed for Forsvaret: Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet samt Totalforsvaret: Politiet, Forsvaret og Beredskabsstyrelsen.

Forandring
Hjemmeværnet har ændret sig

Hjemmeværnet har i de sidst år gennemført besparelser og slanket sin organisation. Hjemmeværnet udgør i dag et velegnet fundament for en moderne, fleksibel og decentral beskyttelse af landet i samarbejde med andre dele af total forsvaret

Meld dig til Hjemmeværnet og bliv Soldat.