Skip Navigation LinksHJK > Marinehjemmeværnet

Lokalt nyt

Kom til nytårsgudstjeneste

Af Ninna Falck, 22 DEC 14

Orlogspræst Camilla Munch holder årets prædiken, og folketingsmedlem (V) Bertel Haarder er gæstetaler, når Marinehjemmeværnet søndag den 4. januar holder nytårsgudstjeneste i Holmens Kirke i København. Alle er velkomne.
Læs mere...

Søgte under vandet efter forsvunden mand

Tekst: Ninna Falck - Foto: Martin Wilhelmsen, 05 DEC 14

Marinehjemmeværnet støttede tirsdag og torsdag eftersøgningen af en 42-årig mand, der har været savnet siden lørdag. Med deres sonar og undervandsdrone afsøgte de Århus Havn inklusive lystbådehavnen sammen med politiet. Manden er stadig ikke fundet.
Læs mere...

MHV: Ny samarbejdsaftale med Søfartsstyrelsen

Af Ninna Falck, 04 DEC 14

Marinehjemmeværnet vil i fremtiden støtte Søfartsstyrelsen med at kontrollere flydende og faste afmærkninger for de sejlende. Det blev torsdag formaliseret ved underskrivelsen af en samarbejdsaftale, som begge parter ser et stort rationale i.
Læs mere...

Nyt fra kommando

Lys i mørket

Af Charlotte Baun Senholt, 22 DEC 14

Juleaften tænder Hjemmeværnet lys for faldne frihedskæmpere i Mindelunden
Læs mere...

Aftale om Forsvarets fremtidige anvendelse af Hjemmeværnets frivillige og personel af reserven

Af Værnsfælles Forsvarskommando, 22 DEC 14

Rapport om Forsvarets brug af reserven og Hjemmeværnets frivillige er blevet politisk behandlet og godkendt.
Læs mere...

Marinehjemmeværnet løser i tæt samarbejde med Søværnet en række opgaver inden for farvands-overvågning, redning, miljø og bevogtning.

I samarbejde med politi, SKAT, kommuner, havforskere m.fl. deltager Marine-hjemmeværnet også i løsningen af en række civile opgaver.Et effektivt beredskab
Marinehjemmeværnets 30 fartøjer ligger i havne jævnt fordelt over hele landet. Fartøjerne er udrustet med hurtigtgående gummibåde, moderne navigations og kommunikationsudstyr samt udstyr til redning og havmiljøopgaver.

De frivillige besætninger på fartøjerne er parate til at rykke ud hele døgnet rundt inden for en time. Ofte er fartøjet allerede ude af havnen en halv time efter alarmen er gået.

Maritime Force Protection
Marinehjemmeværnet omfatter også enheder, som er specialiserede i bevogtning af flådefartøjer.  Udrustede med mobile kommandostationer og hurtigtgående gummibåde på trailer, kan de tillige støtte civile myndigheder i havne, søer og fjorde.

Læs mere om Marinehjemmeværnet her
HJV ÆRØ


Klik på kortet og find Marinehjemmeværnets distrikter og flotillers hjemmesider ved at klikke videre på prikkerne.
Følg Marinehjemmeværnet på Facebook
Følg Marinehjemmeværnet på FacebookLæs om medlemsskabLæs om medlemsskabLæs om medlemskab