Skip Navigation LinksHJK > Marinehjemmeværnet

Lokalt nyt

Tamburkorpset til Nordens største træskibsregatta!

Af Henriette Elkjær, foto Tone C. Klank, 15 SEP 14

Marinehjemmeværnets tamburkorps fra Randers spillede, da de flotte træskibe ved dette års Limfjorden Rundt krydsede målstregen, og imens skibene lagde til kaj i Skive havn og sluttede dermed dette års Limjorden Rundt af med fest!
Læs mere...

Marinehjemmeværnet på eftersøgning ved helikopterstyrt

Tekst og foto: Ninna Falck, 06 SEP 14

Marinehjemmeværnet fra Thisted/Hanstholm var fredag på eftersøgning ud for Samsø. En helikopter med fire om bord var styrtet i vandet, og fra MHV-fartøjet søgte man både efter personer og vragdele, og gummibåden kunne byde ind med sit nye sonarudstyr.
Læs mere...

Indsatsfartøj på olieobservation

Af Ninna Falck. Foto Kenneth Møllebæk, 05 SEP 14

En stor norsk coaster var fredag morgen gået på grund ud for Svendborg. Marinehjemmeværnets Indsatsfartøj blev sendt ud for at undersøge, om skibet lækkede olie.
Læs mere...

Nyt fra kommando

Hvordan formidler man Hjemmeværnets historie?

Af Christine Dahl, 15 SEP 14

Det var det overordnede fokus for weekendens seminar på Flyvestation Skalstrup, hvor 50 historie-interesserede frivillige deltog.
Læs mere...

Frivillige skal undervise i søredning i Det Indiske Ocean

Af Christine Dahl, 17 SEP 14

I dag flyver to af Marinehjemmeværnets mest erfarne SAR-eksperter til Comorerne, en lille østat mellem Madagascar og det østlige Afrika. Her skal de gennem de næste par uger undervise 25 afrikanske flådeofficerer i søredning.
Læs mere...

Marinehjemmeværnet løser i tæt samarbejde med Søværnet en række opgaver inden for farvands-overvågning, redning, miljø og bevogtning.

I samarbejde med politi, SKAT, kommuner, havforskere m.fl. deltager Marine-hjemmeværnet også i løsningen af en række civile opgaver.Et effektivt beredskab
Marinehjemmeværnets 30 fartøjer ligger i havne jævnt fordelt over hele landet. Fartøjerne er udrustet med hurtigtgående gummibåde, moderne navigations og kommunikationsudstyr samt udstyr til redning og havmiljøopgaver.

De frivillige besætninger på fartøjerne er parate til at rykke ud hele døgnet rundt inden for en time. Ofte er fartøjet allerede ude af havnen en halv time efter alarmen er gået.

Maritime Force Protection
Marinehjemmeværnet omfatter også enheder, som er specialiserede i bevogtning af flådefartøjer.  Udrustede med mobile kommandostationer og hurtigtgående gummibåde på trailer, kan de tillige støtte civile myndigheder i havne, søer og fjorde.

Læs mere om Marinehjemmeværnet her
HJV ÆRØ


Klik på kortet og find Marinehjemmeværnets distrikter og flotillers hjemmesider ved at klikke videre på prikkerne.
Følg Marinehjemmeværnet på Facebook
Følg Marinehjemmeværnet på FacebookLæs om medlemsskabLæs om medlemsskabLæs om medlemskab