Skip Navigation LinksHJK > Marinehjemmeværnet

Lokalt nyt

Marinehjemmeværnet støtter Tall Ship Race 2014

Af Leif Davidsen, 01 AUG 14

Når de flotte skonnerter, fuldriggere, galeaser mv. i årets Tall Ship Race kommer til Esbjerg, står Marinehjemmeværnet klar til at hjælpe. Den første opgave er at sikre, at alle de ca 60 sejlskibe i det internationale race kommer sikkert i havn.
Læs mere...

MIF alarmeret til to opgaver

Af John Langelund, 31 JUL 14

Marinehjemmeværnets Indsatsfartøj, MIF, fra Svenborg blev torsdag alarmeret til to opgaver. Først frygtede politiet, at en person ville springe ud fra Svendborg Sund-broen, og senere drejede det sig om en drivende jolle syd for Ærø.
Læs mere...

Frivillig stab MHDE på sommertogt - en indviklet affære

Af Peter Enevoldsen, HVF 132, 17 JUL 14. Foto Jette Claville, MEFST., 21 JUL 14

En sammensat besætning fra Marinehjemmeværnsdistrikt Øst og Vest på sommertogt modtog ved middagstid et nødopkald fra en sejlbåd. Den var sejlet ind i et tangproduktionsområde syd for Kysing Næs, Århus Bugt, og sat sig fast i et garn til opdræt af tang.
Læs mere...

Nyt fra kommando

Eftersøgning i Padborg

Af Tina Wittenkamp Hansen og Kasper Brøndum Andersen, 30 JUL 14

Onsdag optrappedes eftersøgningen af Kamilla Hantusch i Padborg-området. Flere hjemmeværskompagnier stillede med folk. Ud på eftermiddagen blev eftersøgningen indstillet. Der er fundet et lig, som med stor sandsynlighed er den forsvundne.
Læs mere...

Marinehjemmeværnet løser i tæt samarbejde med Søværnet en række opgaver inden for farvands-overvågning, redning, miljø og bevogtning.

I samarbejde med politi, SKAT, kommuner, havforskere m.fl. deltager Marine-hjemmeværnet også i løsningen af en række civile opgaver.Et effektivt beredskab
Marinehjemmeværnets 30 fartøjer ligger i havne jævnt fordelt over hele landet. Fartøjerne er udrustet med hurtigtgående gummibåde, moderne navigations og kommunikationsudstyr samt udstyr til redning og havmiljøopgaver.

De frivillige besætninger på fartøjerne er parate til at rykke ud hele døgnet rundt inden for en time. Ofte er fartøjet allerede ude af havnen en halv time efter alarmen er gået.

Maritime Force Protection
Marinehjemmeværnet omfatter også enheder, som er specialiserede i bevogtning af flådefartøjer.  Udrustede med mobile kommandostationer og hurtigtgående gummibåde på trailer, kan de tillige støtte civile myndigheder i havne, søer og fjorde.

Læs mere om Marinehjemmeværnet her
HJV ÆRØ


Klik på kortet og find Marinehjemmeværnets distrikter og flotillers hjemmesider ved at klikke videre på prikkerne.
Følg Marinehjemmeværnet på Facebook
Følg Marinehjemmeværnet på FacebookLæs om medlemsskabLæs om medlemsskabLæs om medlemskab