Skip Navigation LinksHJK > Marinehjemmeværnet

Lokalt nyt

Underviser i søredning i Afrika

Af Ninna Falck, 26 SEP 14

To SAR-specialister fra Marinehjemmeværnet er på Comorerne med et nordisk hold af instruktører under ledelse af Søværnet. De underviser 18 officerer fra otte østafrikanske lande i eftersøgning og redning til søs.
Læs mere...

Sendt på eftersøgning midt i autorisationsprøve

Af Ninna Falck, 20 SEP 14

Jan Pedersen fra Marinehjemmeværnet i Esbjerg var midt i sin autorisation til fartøjsfører, da skibet blev kaldt ud på en eftersøgning af Søværnet. En person var måske i livsfare, og Jan måtte skifte fra eksamen til virkelighed. Det gik heldigvis godt.
Læs mere...

Familie med to børn hjulpet sikkert i havn

Tekst og foto: Lars Hostrup-Schultz, 20 SEP 14

En hyggelig lørdagssejlads i det sydfynske endte brat, da en lystsejler fik problemer med kølvandspumpen. Marinehjemmeværnet fra Faaborg var heldigvis i nærheden med deres fartøj LYRA.
Læs mere...

Nyt fra kommando

Øvelse: Gidselsituation på Børglum kloster

Af John Mølholt, 25 SEP 14

Tirsdag aften udspillede der sig en gidselsituation på idylliske Børglum Kloster. Heldigvis var det alt sammen en del af Night Hawk 2014, en øvelse for specialoperationsstyrker.
Læs mere...

UDdannelse i centrum i nyt magasin

Af Charlotte Baun Senholt, 25 SEP 14

Det nye HJV magasin sætter fokus på Hjemmeværnets mange uddannelser, der holder hjemmeværnssoldaterne skarpe og øger deres personlige karrieremuligheder.
Læs mere...

Marinehjemmeværnet løser i tæt samarbejde med Søværnet en række opgaver inden for farvands-overvågning, redning, miljø og bevogtning.

I samarbejde med politi, SKAT, kommuner, havforskere m.fl. deltager Marine-hjemmeværnet også i løsningen af en række civile opgaver.Et effektivt beredskab
Marinehjemmeværnets 30 fartøjer ligger i havne jævnt fordelt over hele landet. Fartøjerne er udrustet med hurtigtgående gummibåde, moderne navigations og kommunikationsudstyr samt udstyr til redning og havmiljøopgaver.

De frivillige besætninger på fartøjerne er parate til at rykke ud hele døgnet rundt inden for en time. Ofte er fartøjet allerede ude af havnen en halv time efter alarmen er gået.

Maritime Force Protection
Marinehjemmeværnet omfatter også enheder, som er specialiserede i bevogtning af flådefartøjer.  Udrustede med mobile kommandostationer og hurtigtgående gummibåde på trailer, kan de tillige støtte civile myndigheder i havne, søer og fjorde.

Læs mere om Marinehjemmeværnet her
HJV ÆRØ


Klik på kortet og find Marinehjemmeværnets distrikter og flotillers hjemmesider ved at klikke videre på prikkerne.
Følg Marinehjemmeværnet på Facebook
Følg Marinehjemmeværnet på FacebookLæs om medlemsskabLæs om medlemsskabLæs om medlemskab