Skip Navigation LinksHJK > Marinehjemmeværnet

Lokalt nyt

Så gik chefen fra borde!

Af Bjarne Kodal, 16 JUL 14

Chefen for Marinehjemmeværnsdistrikt Vest, kommandørkaptajn Arne Petersen går på pension med udgangen af juli 2014. Lørdag den 12. juli afholdt han afskedsreception og modtog de frivilliges uforbeholdne respekt
Læs mere...

Sejlbåd med tysk familie hjulpet af grunden

Af Per Bach Lauritsen Tekst sendt fra MHV 815 Kureren, 13 JUL 14

En besætning fra Marinehjemmeværnet i Køge reagerede straks, da de søndag hørte et nødopkald fra en tysk sejlbåd med ni tyskere om bord. Familien med både børn og bedstemødre blev reddet og kunne fortsætte deres ferie i Danmark
Læs mere...

MHV-hold til Nijmegen

Af Ninna Falck, 12 JUL 14

Marinehjemmeværnet stiller med et mørkeblåt hold til den traditionelle Nijmegenmarch i Holland. 12 gæve kvinder og mænd har i løbet af vinteren og foråret gået sig i form og er nu klar til at starte den lange march, som starter på mandag.
Læs mere...

Nyt fra kommando

Tradition og respekt på den canadiske kirkegård

Af Rune Kronenberg, 21 JUL 14

I år mindes 70-året for mange epokegørende slag rundt omkring i Europa, og der er ingen tvivl om, at det har været i baghovedet på mange af gængerne, da torsdagens rute på Nijmegen-marchen gik forbi den canadiske kirkegård ved Groesbeek.
Læs mere...

Summer Camp til topkarakter

Af Beth Werner, 21 JUL 14

Flyverhjemmeværnet har gjort det igen. Leveret en vare, der kaldte de helt store smil frem hos medlemmer og deres familier, instruktører, hjælpere og stab på den netop afsluttede Summer Camp i Slipshavn.
Læs mere...

Marinehjemmeværnet løser i tæt samarbejde med Søværnet en række opgaver inden for farvands-overvågning, redning, miljø og bevogtning.

I samarbejde med politi, SKAT, kommuner, havforskere m.fl. deltager Marine-hjemmeværnet også i løsningen af en række civile opgaver.Et effektivt beredskab
Marinehjemmeværnets 30 fartøjer ligger i havne jævnt fordelt over hele landet. Fartøjerne er udrustet med hurtigtgående gummibåde, moderne navigations og kommunikationsudstyr samt udstyr til redning og havmiljøopgaver.

De frivillige besætninger på fartøjerne er parate til at rykke ud hele døgnet rundt inden for en time. Ofte er fartøjet allerede ude af havnen en halv time efter alarmen er gået.

Maritime Force Protection
Marinehjemmeværnet omfatter også enheder, som er specialiserede i bevogtning af flådefartøjer.  Udrustede med mobile kommandostationer og hurtigtgående gummibåde på trailer, kan de tillige støtte civile myndigheder i havne, søer og fjorde.

Læs mere om Marinehjemmeværnet her
HJV ÆRØ


Klik på kortet og find Marinehjemmeværnets distrikter og flotillers hjemmesider ved at klikke videre på prikkerne.
Følg Marinehjemmeværnet på Facebook
Følg Marinehjemmeværnet på FacebookLæs om medlemsskabLæs om medlemsskabLæs om medlemskab