Skip Navigation LinksHJK > Marinehjemmeværnet

Lokalt nyt

Trak lystsejler af grunden lørdag nat

Af Ninna Falck, 22 NOV 14

Marinehjemmeværnet fra Thisted hjalp natten til lørdag en lystsejler, som fredag aften var gået på grund i Limfjorden ved Nibe. Det blev til en lang nat på fjorden for den frivillige besætning til stor glæde for den forholdsvis urutinerede sejler
Læs mere...

Indsat ved kollision og spritsejlads i Øresund

Af Ninna Falck. Foto: John Oluf Andersen, 03 NOV 14

De store fragtskibe sejlede ikke efter bogen i Øresund i denne weekend. Marinehjemmeværnet har assisteret politiet både ved undersøgelse af en stor skibskollision og ved kontrol af en formodet fuld kaptajn på slingrekurs.
Læs mere...

Assistancer: Herreløs jolle og motorbåd i problemer

Af Ninna Falck. Foto: Kim J. Jørgensen, 11 OKT 14

Marinehjemmeværnet fra Dragør er i denne weekend på farvandsovervågning. Ud over det vågne øje på skibstrafikken og planlagt uddannelse har besætningen i dag bjerget en herreløs jolle i Øresund og assisteret en motorbåd med motorproblemer ved Saltholm.
Læs mere...

Nyt fra kommando

Trak lystsejler af grunden

Af Ninna Falck, 24 NOV 14

Marinehjemmeværnet fra Thisted hjalp natten til lørdag en lystsejler, som fredag aften var gået på grund i Limfjorden ved Nibe. Det blev til en lang nat på fjorden for den frivillige besætning - til stor glæde for den forholdsvis urutinerede sejler.
Læs mere...

Økonomer på mission i Afghanistan

Af Christine Dahl, 28 NOV 14

Tidligere har der været bud efter landbrugsfaglige eksperter. Denne gang har Forsvaret bedt om støtte fra hjemmeværnssoldater, der i det civile liv arbejder inden for økonomi. Fra februar skal tre frivillige rådgive den afghanske centraladministration.
Læs mere...

Marinehjemmeværnet løser i tæt samarbejde med Søværnet en række opgaver inden for farvands-overvågning, redning, miljø og bevogtning.

I samarbejde med politi, SKAT, kommuner, havforskere m.fl. deltager Marine-hjemmeværnet også i løsningen af en række civile opgaver.Et effektivt beredskab
Marinehjemmeværnets 30 fartøjer ligger i havne jævnt fordelt over hele landet. Fartøjerne er udrustet med hurtigtgående gummibåde, moderne navigations og kommunikationsudstyr samt udstyr til redning og havmiljøopgaver.

De frivillige besætninger på fartøjerne er parate til at rykke ud hele døgnet rundt inden for en time. Ofte er fartøjet allerede ude af havnen en halv time efter alarmen er gået.

Maritime Force Protection
Marinehjemmeværnet omfatter også enheder, som er specialiserede i bevogtning af flådefartøjer.  Udrustede med mobile kommandostationer og hurtigtgående gummibåde på trailer, kan de tillige støtte civile myndigheder i havne, søer og fjorde.

Læs mere om Marinehjemmeværnet her
HJV ÆRØ


Klik på kortet og find Marinehjemmeværnets distrikter og flotillers hjemmesider ved at klikke videre på prikkerne.
Følg Marinehjemmeværnet på Facebook
Følg Marinehjemmeværnet på FacebookLæs om medlemsskabLæs om medlemsskabLæs om medlemskab