Skip Navigation LinksHJK > Marinehjemmeværnet

Lokalt nyt

TV om Marinehjemmeværnet

Af Ninna Falck, 23 APR 14

Marinehjemmeværnet i Århus har været til søs med TV2 Østjylland. Det er der kommet en halv times portrætudsendelse ud af, hvor seerne får et godt indblik i Marinehjemmeværnets opgaver og livet om bord.
Læs mere...

Stor eftersøgning ved Lillebælt

Tekst og billeder: Lars Christian Hostrup-Schultz, Flotille 243 Faaborg, 20 APR 14

Tre marinehjemmeværnsfartøjer har i dag været på eftersøgning i Lillebælt. Politiet formodede, at en person var hoppet ud fra Lillebæltsbroen. Alle kræfter blev samlet for at lede, men ingen blev fundet.
Læs mere...

Mystik efter bådtyveri

Af Hans Wallind, Flotille 361, 20 APR 14

Flotillen i Hundested blev lørdag morgen sat på eftersøgning i Isefjorden. En bådtyv var frygtet omkommet. Ingen blev fundet.
Læs mere...

Nyt fra kommando

Forberedelser til årets Nijmegenmarch

Af Ulla Sørensen-Mølgaard, 17 APR 14

Deltagerne fra Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland er gået i skarp træning for at kunne deltage i årets Dansk Nijmegen Kontingent, hvor de skal være med til at gennemføre fire dages march a 40 km med 10 kilo oppakning på ryggen.
Læs mere...

Mystik efter bådtyveri

Af Hans Wallind, 22 APR 14

Flotillen i Hundested blev lørdag morgen sat på eftersøgning i Isefjorden. En bådtyv var frygtet omkommet. Ingen blev fundet.
Læs mere...

Marinehjemmeværnet løser i tæt samarbejde med Søværnet en række opgaver inden for farvands-overvågning, redning, miljø og bevogtning.

I samarbejde med politi, SKAT, kommuner, havforskere m.fl. deltager Marine-hjemmeværnet også i løsningen af en række civile opgaver.Et effektivt beredskab
Marinehjemmeværnets 30 fartøjer ligger i havne jævnt fordelt over hele landet. Fartøjerne er udrustet med hurtigtgående gummibåde, moderne navigations og kommunikationsudstyr samt udstyr til redning og havmiljøopgaver.

De frivillige besætninger på fartøjerne er parate til at rykke ud hele døgnet rundt inden for en time. Ofte er fartøjet allerede ude af havnen en halv time efter alarmen er gået.

Maritime Force Protection
Marinehjemmeværnet omfatter også enheder, som er specialiserede i bevogtning af flådefartøjer.  Udrustede med mobile kommandostationer og hurtigtgående gummibåde på trailer, kan de tillige støtte civile myndigheder i havne, søer og fjorde.

Læs mere om Marinehjemmeværnet her
HJV ÆRØ


Klik på kortet og find Marinehjemmeværnets distrikter og flotillers hjemmesider ved at klikke videre på prikkerne.
Følg Marinehjemmeværnet på Facebook
Følg Marinehjemmeværnet på FacebookLæs om medlemsskabLæs om medlemsskabLæs om medlemskab