Skip Navigation LinksHJK > Flere nyheder > Infomoeder hos SSR

 Infomøder i december hos specialkompagni 

Af Charlotte Baun Drejka , 10 DEC 07

Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni, SSR, holder informationsmøder i december. Her introducerer de et nyt optagelsesforløb for interesserede.

Det kræver stålsat vilje og udholdenhed at blive medlem af ”SSR-familien”. Specialkompagni kaldet ”Hjemmeværnets Særlig Støtte- og Rekognosceringskompagni” (SSR) tæller i dag en gruppe topprofessionelle soldater med ekspertise i at indsamle informationer og løse overvågningsopgaver for forsvaret både nationalt og internationalt. 

Men at blive en del af SSR-familien er ikke så ligetil. Ud over at være toptrimmet soldat kræver det også mental styrke. I 2007 slap kun en enkelt soldat ud af 50 aspiranter gennem nåleøjet. Derfor lancerer kompagniet nu et nyt optagelsesforløb, som de introducerer på to informationsmøder i december.

”Vi vil ikke slække på kravene til de kommende SSR-soldater. Men vejen ind bliver ændret for at ruste ansøgerne bedre,” fortæller informationsofficer i SSR, Nikolaj Grøn.

De interesserede vil efter en fortest i januar blive uddannet på tre weekender i patruljetjeneste, orientering, skydning og feltkundskab, inden de er klar til at starte på det nye 7-dages optagelseskursus i april 2008. Ansøgningsfrist til fortesten er 3. januar 2008.

Interesserede kan høre mere på to planlagte informationsmøder:

Tirsdag d. 18. december kl. 19 på Svanemøllens Kaserne, Ryvangs Alle 1.

Torsdag d. 20. december kl. 19 på Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland (Århus), Grimhøjvej 1.

 
Specialkompagniet, SSR, vil lette adgangsvejen til kompagniet.
SSR har blandt andet haft soldater udsendt til forsvarets særlige Protection Teams i Irak. Tidligere på året erstattede de Frømandskorpset under en større international øvelse sammen med søværnet og høstede stor anerkendelse.

Læs også mere om:
Informationsmøderne hos SSR.

Eller kontakt SSR på ssr@hjv.dk eller telefon 70 22 65 04.