Skip Navigation LinksHJK > Flere nyheder > Patruljekompagni knokler for forsvaret

Patruljekompagni knokler for forsvaret 

Af Charlotte Baun Drejka , 21 DEC 07

Et af hjemmeværnets specialkompagnier har haft rygende travlt med masser af opgaver for forsvaret. I 2007 leverede de mere end 15.000 timers indsats. Ved siden af har de haft 30 udsendelser på to år.

 
En af aspiranterne fra optagelseseskurset 2007. Foto: Charlotte Baun DrejkaDe var nogle af de første hjemmeværnssoldater, der i 2006 blev sendt til det krigshærgede Irak for at udføre beskyttelsesopgaver i de såkaldte Protection Teams.

Hjemmeværnets landsdækkende specialkompagni med det nye navn, ”Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni” (SSR), har de seneste to år haft godt 30 skarpe internationale udsendelser. De toptrænede soldater med speciale i overvågningsopgaver har primært været udsendt til Irak, men også til Afghanistan.

Men ud over det internationale bidrag har kompagniet i det forgangne år også herhjemme leveret betydelige ressourcer. I 2007 løb indsatsen op i mere end 15.000 mandtimer, hvoraf hovedparten er gået til forsvaret.

”Vi har blandt andet støttet forsvaret med at holde sygehjælperkurser og på at uddanne soldater, der skal udsendes, i småstyrkers kamp og i sanitetstjeneste,” siger kompagnichef kaptajn Morten Rask i det seneste nummer af HJV Magasinet.

Nye medlemmer - ja tak
Så opgaver er der nok for det knap 90 mand store specialkompagni. Derfor sukker de også efter flere nye medlemmer. Men det kniber med at få frisket styrken. De seneste år har kompagniet kun fået en håndfuld nye soldater. Derfor har de taget skridt til et nyt optagelsesforløb, der skal ruste nye aspiranter bedre. ”Med den efterspørgsel, vi mærker, har vi brug for omkring 15 til 20 nye soldater om året,” forklarer kompagniets informationsofficer Nikolaj Grøn.

I denne uge har kompagniet holdt to informationsmøder med fokus på det nye optagelsesforløb. De interesserede ansøgere vil under forløbet blive uddannet i patruljetjeneste over tre weekender, så de er klædt på til den afsluttede optagelsesprøve over syv dage. Allerede i januar starter det første af to nye optagelsesforløb i 2008 – det andet finder sted i august.

Læs mere om:

SSR optagelseskursus

Ny vej ind i SSR – nyt optagelsesforløb


SSR hed frem til 1/1-2007 Patruljekompagniet ved Hærens Operative Kommando (PTRKMP / HOK).