Skip Navigation LinksHJK > Flere nyheder > Sundhed skal frem i forreste geled

Sundheden skal frem i forreste geled 

Af Jesper Svenningsen , 27 FEB 09

At fremme sundheden i en stor organisation er et udtryk for social ansvarlighed. Det mener distiktschef, Jette Albinus, der vil lave en stor sundhedsundersøgelse i hjemmeværnet.

Distriktschef Jette Albinus vil i forbindelse med sin master i sundhed og velfærd undersøge sundhedstilstanden i tre hjemmeværnsdistrikter. (Arkivfoto) 

"Hjemmeværnet er en stor organisation med mange fysiske opgaver, og derfor er det vigtigt at få et billede af, hvordan den generelle sundhedstilstand er," siger oberstløjtnant Jette Albinus.

Hun er distriktschef i Hjemmeværnsdistrikt Sydvestjylland i Esbjerg, og ved siden af sit daglige arbejde er hun ved at afslutte en mastergrad i sundhed og velfærd ved Københavns Universitet.

"Det var oplagt at kombinere de to ting. Så afslutter jeg ikke bare min master, men vi kan også bruge det til noget konkret i hjemmeværnet," siger distriktschefen.

Fælles træning i kompagnierne
Undersøgelsen bliver foretaget i løbet af marts og omfatter de tre hjemmeværnsdistrikter Sydvestjylland, Sydfyn og Storkøbenhavn. Undersøgelsen omfatter blandt andet blodtryk, BMI og kondital.

"Sundhed og trivsel er nogle af hjemmeværnets fokusområder, og når der i hjemmeværnet er så mange frivillige med et stort socialt sammenhold, er det oplagt at kæde det sammen med noget mere struktureret fysisk aktivitet."

Der er i dag ikke en funktion som idrætsbefalingsmand, med det kan ifølge den kommende master i sundhed og velfærd meget vel være et relevant tiltag i fremtiden.

"Der er i dag øgede fysiske krav til mange af hjemmeværnets opgaver, og i samfundet generelt er der brug for at fremme sundheden. Det kan vi bidrage til ved at give både ansatte og de ca. 50.000 frivillige mulighed for at deltage i forskellige træningsaktiviteter," siger Jette Albinus.

"En idrætsbefalingsmand kunne være en mulighed, men kompagnierne kan også på egen hånd planlægge fælles træning."