Topbanner

Hjemmeværnsflotille 131 Esbjerg

 
HVF 131 Esbjerg med base i Esbjerg Havn - Din lokale Marinehjemmeværnsenhed  
 
P7150131.JPG
 
Flotillen løser mange samfundsnyttige opgaver, hvoraf kan nævnes:
 
Farvandsovervågning
Med MHV 904 LYØ deltager vi sammen med de øvrige fartøjer i Marinehjemmeværnet og Søværnet i overvågningen af de Danske farvande.
Her er opgaven patruljesejlads, at holde styr på hvem der opholder sig her og hvem der passerer igennem vore farvande.
Endvidere er vi, når vi er på vandet, med til at se om der foregår ulovligheder af forskellig slags, og som støtte til Politi og Skat.
 
Søredning
Vi deltager, lige som Søværnet og Redningstjenesten, i søredning når der måtte være brug for dette.
Flotillen har et såkaldt SAR beredskab, der kan aktiveres og bemande skibet inden for 1 time, hvis der måtte være brug for dette.
 
Miljøforurening
Miljøet udgør i dag en større og større andel af vores hverdag. Når vi er på havet indgår vi som en naturlig del af beredskabet.
Skulle uheldet være ude, og der f.eks. opdages olieforurening, så deltager vi med vores fartøj og evt. andre miljøskibe i at inddæmme og bortskaffe forureningen.
 
Organisation
Flotillen har ud over en ledelse, 2 sejlende besætninger med 12-16 M/K i hver besætning.
 
Bliv frivillig
Marinehjemmeværnets frivillige kommer fra alle dele af samfundet –fælles er deres interesse for havet og sejlads og et ønske om at gøre en forskel.
​​​​​​​​​​
 

 Præsentationsvideo af HVF131

 
​​​
 

 Nyheder HVF131

 
Årets første forårsdag stod i øvelsessejladsens tegn. Med silende regn og middelvind på 20 m/s var der ikke ligefrem forår i luften. Men det forhindrede os nu ikke i at få en formidabel dag på bølgen blå. Og bedst som jeg stod og var ved at tilberede middagsmaden, kom der en redningshelikopter forbi. Læge og redder kom ombord og fik en god snak med vores sygdomsbehandler, der havde gjort ”patienten” klar.
Christina Hald-Andersen        
                
 

 Genveje...

 
mhv_blanketter.bmp
MHV_Komm.bmp
RFM.bmp
  

 Enhedsoversigt

 
 

 Kortoversigt

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224