Topbanner

Nyhed

Train the Trainer i Mali

I september var Kim Illum, der er kaptajn af reserven, i Mali for at undervise instruktører i et nyudviklet CIMIC-kursus.

04-10-2017

Af kommunikationsrådgiver Jeanette Serritzlev, Center for Stabiliseringsindsatser. Foto: Privat. 

I september var kaptajn af reserven Kim Illum igen i Mali for at arbejde med CIMIC (civilt-militært samarbejde, red.). Denne gang gjaldt det et såkaldt ’Train the Trainer’-forløb for instruktører på et nyt CIMIC-kursus, som Kim Illum tidligere har været med til at udvikle. 

Kurset blev gennemført på École de la Maintien de la Paix Alioune Blondin Beye de Bamako (EMPABB). I et omfangsrigt program, over fem dage blev der både fokuseret på indholdet i det nye kursus, men også undervisningsfærdighederne de enkelte instruktører. Forskellige undervisningsmetoder og elevaktiviteter blev afprøvet, i takt med at instruktørerne opbyggede deres kendskab til det nye kursus. 


EMPABB er en malisk skole med over 20 forskellige kurser med fokus på fredsbevarende og stabiliserende indsatser. EMPABB bliver støttet af en række donorlande, herunder Danmark, som i den forbindelse for nyligt har fået sæde i skolens bestyrelse. Med donationerne forventes det i år, at op mod 3.000 kursister, primært afrikanske, vil gennemføre en af skolens kurser blandt andet inden for CIMIC, Humanitarian Law, kvinders rettigheder m.fl. 

Skolen er den eneste af sin slags i Afrika, som fast udbyder kurser på både engelsk og fransk, hvilket gør EMPABB meget søgt, især blandt vest- og centralafrikanske kursister. 

’Train the Trainer’-kurset var en opfølgning på revideringen af skolens hidtidige UN-CIMIC-kursus, som CSI støttede tilbage i juli med Kim Illums deltagelse. 

Indsatsen er en del af en større udviklings- og stabiliseringsindsats i samarbejde mellem Udenrigs- og Forsvarsministeriet i Vestafrika. 

Kim Illum har tidligere været udsendt som CIMIC-officer i Afghanistan. Selvom han trækker på sine erfaringer derfra, er denne opgave alligevel en helt anden. ”Det har været spændende at arbejde hands-on med uddannelsesplanlægning i et multinationalt miljø,” siger han. Han fortæller også, at EMPABB forventer at få det ny kursus certificeret af FN’s Department for PeaceKeeping Operations, når skolen afholder kurset i sin nye form for første gang i oktober.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224