Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Politihjemmeværnskompagniet afholdt alarmeringsøvelse

Fredag aften var personel fra Politihjemmeværnskompagniet aktiveret til gennemførelse af den årlige alarmeringsøvelse.

19-11-2017
Personellet ved Politihjemmeværnskompagni Bornholm blev fredag aften omkring klokken 20.30 ringet op af øvelsesledelsen og dermed aktiveret til igangsættelse af den årlige alarmeringsøvelse.
Der gik ikke ret lang tid førend de første hjemmeværnssoldater begyndte at møde ind i Bygning 50 dels for at live noteret mødt, men også for at modtage befaling på løsning af opgaven. Der var et flot fremmøde til øvelsen, men desværre var der også personel som udeblev og det er kompagnichefen med god grund ikke helt tilfreds med.
 
Øvelsen i år er på flere punkter lidt anderledes end tidligere dels ved at øvelsen først starter klokken 20.30, men også fordi, at øvelsen er tilrettelagt af signalbefalingsmand Arne Mikkelsen.
Arne havde sidste år overfor kompagnichefen udtalt, at han havde nogle gode ideer til, hvorledes en øvelse skulle planlægges.
Hertil havde kompagnichef kaptajn Michael Stuhr straks sagt, at næste års øvelse(2017) bliver din opgave Arne og som sagt så også gjort.

 
Den frivillige stab ved Det Bornholmske Hjemmeværn havde fået til opgave, at virke som en politistation og denne var placeret i bygning 50.
De fremmødte hjemmeværnssoldater blev mødt af 2 scenarier der skulle løses dels skulle der iværksættes en eftersøgning af et mindre barn, der var blevet væk i øvelsesterrænet nord for Almegåds kaserne. Den anden opgave var, at finde et skib der søgte ind mod havn med en syg person ombord, imidlertid havde skibet ikke oplyst, hvilken havn det søgte ind til og det ikke muligt at opnå en ny kontakt med skibet.
 
Det fremmødte personel blev delt op i 2 grupper og disse blev straks sendt afsted til hver sin opgave løsning.
Omkring klokken 01.30 blev begge grupper kaldt ind, hvorefter der blev byttet om på opgave løsningen, således at begge grupper fik afprøvet begge scenarier.
Hen på de tidlige morgen timer blev øvelsen afblæst og Arne Mikkelsen og kompagnichefen samt den øvrige øvelsesledelse kunne se tilbage på en meget god og realistisk øvelse der denne gang blev gennemført i de mørke timer.
Alt i alt en rigtig god øvelse der blev gennemført ved Politihjemmeværnskompagniet Bornholm.
 
Tekst og foto: Kenny Thøgersen
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring