Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Allinge havn invaderet

Lørdag formiddag og eftermiddag var Allinge havn massivt invaderet af mange forskellige køretøjer og personel og hele området summede af stor aktivitet.

06-08-2017
Som en fast tilbagevendende begivenhed, gennemføres Beredskabets Dag første lørdag i august måned og 5. august 2017 var ingen undtagelse.
Arrangementet blev gennemført i tiden 11.00 til 16.00 og blev præcis på klokkeslaget åbnet af Bornholms Regionskommunes kommunaldirektør Peter Loft.
 
Det Bornholmske Hjemmeværn ved Flotillen, Hjemmeværnskompagni Hasle samt Politihjemmeværnskompagni Bornholm var tilsammen mødt frem med et stort antal køretøjer, udrustning samt mange fagligt dygtige og kompetente Hjemmeværns soldater.
 
Politihjemmeværnskompagniet havde sammen med Bornholm Politi en stor og meget synlig stand i den nordlige del af havne området. Standen indbød de mange gæster til at kigge indenfor og evt. få svar på stillede spørgsmål.
Mange børnefamilier benyttede også lejligheden og muligheden for, at få fotograferet børnene siddende på de flotte motorcykler der var placeret i standen.
Standen var velbesøgt af mange gæster der alle blev på budt velkommen af kompagnichefen kaptajn Michael Stuhr og hans imødekommende personel.

 
Flotillen og Hjemmeværnskompagni Hasle havde oprettet en fælles stand i den sydlige del af havnen, hvor Hjemmeværns skibet Hjortø og de mange køretøjer dannede den fælles ramme i arrangementet.
Også ved denne stand var der mange gæster der kiggede forbi, stillede spørgsmål og/eller gik ombord på Hjortø.
Gæsterne fik kvalificerede svar på de mange stillede spørgsmål, ligesom der blev grundigt forklaret om den store mængde udrustning og våben.
 
Flotillen gav en demonstration af, hvorledes Hjortø med indsættelse af skibets hurtige båd hurtigt og effektivt kan opsamlede en person der ligger i vandet.
Flotillechef Leni Larsen måtte i forbindelse hermed iført overlevelsesdragt hoppe en tur i haven for kort tid efter at blive samlet op igen.
 
For de fremmødte gæster var der samlet set rigtigt meget at kigge på og der blev gennemført mange forskellige demonstrationer/opvisninger.
Men ind imellem de mange aktiviteter var der også mulighed for at lytte til blide musikalske toner fra Hjemmeværnsmusikkompagni Storstrømmen der er i klassisk harmoniorkester.
Den årlige Beredskabsdyst blev igen vundet af Beredskabsstyrelsen.
 
Igen i år blev Beredskabets Dag et arrangement der kunne byde på mange gode og interessante oplevelser for såvel store som for små.
 
 
 

Fakta

Tekst og foto: Kenny Thøgersen
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring