Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Igen i år bidrog Det Bornholmske Hjemmeværn til en gnidningsfri afvikling af Folkemødet

Folkemødet er en festlig begivenhed, det er dog ikke alle der deltager i festlighederne. De frivillige fra Det Bornholmske Hjemmeværn har derimod brugt dagene og godt 4.500 mandtimer på at støtte politi og andre myndigheder i deres opgaver.

23-06-2017

Folkemødet 2017 - Mange kommer til øen for at opleve denne unikke event og de er da som regel også vilde med den, så vilde at de måske i deres ”Folkemøde iver”, har svært ved at tro på, at en stor del af hjemmeværnssoldaterne fra Det Bornholmske Hjemmeværn, faktisk aldrig har været på selve festivalpladsen og opleve Folkemødet. De har nemlig år efter år travlt med at udføre deres opgaver til hjælp og gavn for politiet og øvrige myndigheder. En opgave de løser med stor professionalisme.

Mere end 150 frivillige hjemmeværnssoldater bidrog i år til sikkerheden omkring Folkemødet. Det Bornholmske Hjemmeværn blev støttet af hjemmeværnssoldater fra 6 andre hjemmeværnsdistrikter fra det øvrige Danmark, til at varetage de ca. 700 forskellige vagter i løbet af Folkemødet. 


foto: KN Lars Lilholm
Opgaverne bestod bl.a. af trafikregulering, bevogtning af udpegede objekter, afspærring og adgangskontrol i og omkring Rønne og Allinge.
Der var både under og efter Folkemødet stor ros til de frivillige hjemmeværnssoldater, der med vanligt gå-på-mod løste deres opgaver til fulde og dermed, igen i år, bidrog til at politiet og andre myndigheder kunne frigive deres ressourcer til andre opgaver.
 

foto: KN Lars Lilholm
 
 

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring