Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Nytårsparole ved Det bornholmske Hjemmeværn

Luften svirrede med store tal, da chefen for Det bornholmske Hjemmeværn (DBH), oberstløjtnant Holger Fuglsang-Damgård så tilbage på 2017.

21-01-2018
Det var et godt fyldt auditorium på Almegårds Kaserne, CH/DBH kunne byde velkommen. Næsten 100 frivillige og ansatte i Hjemmeværnet og inviterede fra samfundet havde valgt at bruge lørdag formiddag på et tilbageblik på 2017. Det var så her de store tal kom på skærmen.
Mange hjemmeværnsfolk og gæster havde fundet vej til Auditoriet
I det forgangne år har 272 frivillige i Hjemmeværnet på Bornholm brugt 52.390 timer, 193 pr. soldat – det svarer til omkring 25 arbejdsdage – på tjenesten. Mange timer går til forberedelse, træning og dygtiggørelse, men langt de fleste timer bruges til støtte til Forsvaret, Politiet og det civile samfund. Til sammenligning kan det nævnes, at gennemsnittet i 2016 for Hjemmeværnet i hele Danmark lå på 168 timer/soldat, så hjemmeværnssoldaterne her på øen møder flittigt frem.
Folkemødet i Allinge er en af DBH`s store aktiviteter. I 2017 lagde tæt ved 150 hjemmeværnsfolk 5.121 timer i dagene før-under og efter mødet.
Foruden den omtalte støtte til Forsvar, Politi og samfund har Hjemmeværnet også en del specialistopgaver, som f.eks. Ammunitionsryddertjenesten, der er på vagt hver time året rundt og Sneberedskabet, der har døgnvagt i perioden 1. november til 31.marts.
Med de øgede opgaver til Det bornholmske Hjemmeværn, lagde Holger Fuglsang-Damgård vægt på, at det er vigtigt, at DBH får tilgang af flere soldater i 2018. Igen i 2018 bidrager DBH med afvikling og sikkerhed ved Folkemødet, og som altid vil man prioritere støtten til Forsvaret, Politiet og samfundet højt.
 
Motagere af Commander`s Coin – kaptajn Michael Stuhr og sergent Erik Alstrup Mortensen
 
To soldater ved DBH har igennem mange år ydet en ekstra indsats i Hjemmeværnet. Efter CH/DBH`s briefing blev kompagnichef for Politikompagni Bornholm, kaptajn Michael Stuhr, og signalbefalingsmand ved Hjemmeværnskompagni Rønne-Nexø, sergent Erik Alstrup Mortensen kaldt frem og modtog Commander`s Coin.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring