Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Parole ved Politihjemmeværnskompagniet

Lørdag formiddag afholdt Politihjemmeværnskompagniet Bornholm den årlige Nytårsparole i bygning 49 på Almegårds Kaserne.

28-01-2018
Lørdag klokken 10.00 kunne chefen for Politihjemmeværnskompagniet kaptajn Michael Stuhr for 10 gang byde velkommen til fremmødt personel og indbudte gæster.
Særlig gæst i år var chefen for Regionen oberst Lennie Fredskov der havde valgt at tage turen til Bornholm.
Efter en række praktiske oplysninger samt en fælles sang ledsaget af et velspillende orkester, kunne kompagnichefen påbegynde Parolen.
Michael Stuhr valgte, at begynde med, at kigge bagud og tilbage på 2017 for at se på, hvilke opgaver kompagniet har løst og hvilke udfordringer der har været.
Året 2017 bød på 58 indsættelser, hvoraf de 5 var uvarslede, hvor branden i Danske Bank en særlig opgave.

 
Opgaver
Ialt har Politihjemmeværnskompagniet Bornholm ydet 2.606 timer der er fordelt på 364 personer og det er noget mere end tilbage i 2016.
Dertil skal så lægges alle de mange timer der bruges til forberedelse og evaluering.
En mere festlig aktivitet var kompagniets 50 års jubilæum der den 1. oktober blev fejret og markeret i Officersmessen på Almegårds Kaserne
Mange gæster kiggede indenfor da kompagniet bød på en uformel sammenkomst.
Jubilæet blev afsluttet med en fest, hvor de mange ledsagere var inviteret med til.
 
Året 2018 vil kunne byde på mange forskellige aktiviteter og tilbud med bl.a. Folkemødet 2018, en inspirationstur, fælles uddannelses camp på tværs af alle underafdelinger ved Det Bornholmske Hjemmeværn.
 
Udnævnelser og tegn
Som så mange gange tidligere er Nytårsparolen også tidspunktet, hvor kompagnichefen foretaget udnævnelser, udlevering af tegn samt skyttemærker og denne Parole var ingen undtagelse.
De mange 25 og 40 års tegn vil som altid blive overrakt ved 4. maj arrangementet ved Det Bornholmske Hjemmeværn.


 
Den gyldne hjelm
Denne overrækkes til et medlem af kompagniet der har gjort en uselvisk indsats og vist engagement i tjenesten.
For at modtage hjelmen skal grunduddannelsen være gennemført, LPU skal også være gennemført og alt dette kan der sættes et tjektegn ved.
Hjelmen går til Peer Holmgaard på baggrund af flere indstillinger.
 
Afslutningsvis benyttede kompagnichefen lejligheden til at takke de mange arbejdsgivere der  ”slipper” de enkelte medlemmer, når der kaldes på assistance. Kompagnichefen bad også hver enkelt kompagni medlem, at overbringe en stor tak familien, der ofte må undvære hjemmeværnssoldaten.
 
En lille munterhed ved dagens Parole var, hvorvidt det hedder at trafikdirigere eller trafikregulere.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring