Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Sneberedskabet på Glatbane

Det kræver øvelse, når de frivillige medlemmer af sneberedskabet ved Det Bornholmske Hjemmeværn hver vinter er klar til at bemande bæltekøretøjer og firehjulstrukne lastbiler, der 24 timer i døgnet kan assistere øens øvrige beredskab

16-08-2017
 
 
Alle de frivillige der indgår i sneberedskabet på bæltekøretøjer, skal hvert andet år til en obligatorisk vedligeholdende køreruddannelse på glatbane. Den 13 august var det igen blevet Det Bornholmske Hjemmeværns tur til en opdatering på kørernes færdigheder. Sneberedskabet drog derfor mod Sjællandsringen ved Roskilde, hvor uddannelsen skulle finde sted.
Kørslerne bestod af 3 baneopsætninger med forskellige øvelser; Kørsel lige ud med forhindringer, kørsel i kurver og til sidst kørsel op og ned ad bakke. Øvelser der umiddelbart lyder ganske simple, men i glat fører og med et køretøjer der vejer lige over 12 tons, kan det være lidt af en udfordring.  
Mellem øvelserne var der mulighed for at træne selvstændigt på hele Sjællandsringen og ikke mindst dette var noget af det både lærerige og sjove.
Det var en god dag med højt humør og de frivillige i sneberedskabet er igen i år klar til at yde en god og professionel indsats til gavn og glæde for øens beboere.
Kunne du tænke dig at blive en del af sneberedskabet på Bornholm? – Kontakt os for at få mere at vide om Det Bornholmske Hjemmeværn og hvordan du bliver medlem.
Det Bornholmske Hjemmeværn - Tlf.: 72820900 – dbh@hjv.dk
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring