Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

ledelsesuddannelse...

Du har accepteret, at du om en måned overtager posten, som delingsfører i bevogtningsdelingen tilhørende Hjemmeværnskompagni Åkirkeby.......

09-02-2017

Du er 35 år, murersvend i et mellemstor murerfirma, hvor du ind imellem er sjakbajs. Du er lykkelig gift, har to børn - en pige og en dreng. Din kone, er 33 år - er bogholder ved Jensen Denmark, og har et normalt ”8-16” arbejdsliv.  I bor i Pedersker på et lille husmandssted med lidt jord til.

Du har været 11 år i Hjemmeværnet, og har været i Hjemmeværnskompagni Åkirkeby i alle årene - netop i samme deling, som du skal ”overtage”, og i delingen er du et respekteret medlem. Du har aftjent din værnepligt, som menig, ved Livgardens vagtkompagni. Du har ingen befalingsmands-uddannelse, men har accepteret at påbegynde disse uddannelser frem mod delingsføreruddannelsen.

 
”Din” bevogtningsdeling er kompagniets ”bærende” enhed, som er berammet til 33 soldater, hvor du har lidt over halvdelen - 24 soldater (6 kvinder og 18 mænd i alderen 19-48 år), hvoraf du jævnligt (en til to gange om måneden) ”ser” ca. en tredjedel til kompagniaftnerne. De øvrige i delingen ser du nogle få gange om året - på skydebanen, til jeres 4. maj-arrangement og til den årlige alarmeringsøvelse.
Der er kun to i delingen, som har den obligatoriske befalingsmandsuddannelse - og det er gruppefører 1 og 2 - som begge er ”gode Hjemmeværnssoldater” - midt i tyverne. Den tidligere (ikke uddannede) delingsfører fik ikke udnyttet, hverken hans eller delingens potentiale, idet han ofte var for meget ”arbejdsramt”, og inden delingen går i opløsning (som han selv siger det), så har han valgt ”at gå over i reserven”, hvilket han gør om en måned - når du tiltræder, som delingsfører.
 
Din kompagnichef og dig er blevet enige om, at jeres mål er, at ”din” bevogtningsdeling skal været fuldt bemandet med soldater, og mindst to af dine tre grupper skal have en sådan kvalitet, der gør, at de bliver udvalgt til at indgå i distriktets beredskabsdeling, som skal opstilles 1. juli 2018. Kravet til bevogtningsdelingen er, at delingen på 2 timers varsel skal kunne stille med 2/3 af styrken - og desuden beherske bevogtningsdisciplinen til fingerspidserne, hvilket bliver testet årligt. Til gengæld belønnes bevogtningsdelingen med ”det sidste nye” bevogtningsmateriel, og måske med en årlig økonomisk bonus på 5-10.000 dkk. pr. soldat, hvis han/hun består den årlige test.
Du ser også gerne, at du bliver valgt, som delingsfører til denne beredskabsdeling.
 
Opgave:
Hvad gør du for at nå dine mål - for delingen og dig?
 
Er du leder, fører, eller har du en ambition om dette, så meld dig til uddannelse på DBH. Der vil blive arbejdet med praktisk orienteret ledelse, via gennemgang af cases, holdt op mod relevant ledelsesteori.

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring