Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Fælles alarmeringsøvelse 2017

Den 28. og 29. april gennnemførte underafdelingerne ved Det Bornholmske Hjemmeværn (DBH) en fælles alarmeringsøvelse.  Som ”FJENDE” havde man inviteret et hjemmeværnskompagni fra HORSENS med.
I alt deltog ca. 240 soldater  og figuranter i øvelsen.

09-05-2017

Øvelsen blev skudt i gang med alarmering  - ikke til Almegårds Kaserne – men et mødested i civilt terræn, nærmere bestemt HASLE HAVN.

Første udfordring var at få styr på fremmødte, udlevering af våben og ammunition, køretøjer, radioer mm.  En kompleks opgave, da der kom personel fra mange forskellige underafdelinger.  

Men det klarede det fælles forsyningselemnet  meget flot, og de fremmødte var hurtigt sammensat i to kampklare delinger og en motoriseret overvågningsdeling.

Efter klargøring af enhederne blev første operation iværksat  -  opklaring og fremrykning mod øvelsespladsen, hvor  ”FJENDEN” efter landsætning direkte på RØNNE HAVN (læs færgen fra YSTAD) var rykket frem og besat området omkring Almegårds Kaserne.  Det lykkedes styrken fra DBH at rykke frem i ly af mørket og lave en reelt angreb på FJENDEN, der måtte frigøre sig.
Efter reorganisering blev der befalet for ny opgave, der bestod i at opklare mod HAMMEREN FYR, og efterfølgende iværksætte bevogtning af området.
Sideløbende med dette havde DBH patruljedeling,  støttet af HVF 471/HJORTØ infiltreret ad søvejen, og var gået i land og iværksat opklaring.  Efter landsætning støttede HJORTØ med deres ”termiske kikkert”  og det viste sig at være ganske effektivt, og en god støtte til operationerne inde på land.  En værdifuld erfaring ! 

Da området hen mod morgenstunden blev meldt ”FJENDE FRIT”, gik man i gang med indretning af bevogtning og adgangskontrol til området.
FJENDEN der havde ”gemt sig” midt inde på øen, iværksatte opklaring og efterfølgende fremrykning mod HAMMEREN.
Omkring middagstid var FJENDEN rykket frem til et afsiddeområde tæt på HAMMEREN FYR, og ganske kort efter blev hele styrken kastet ind i et ”ANGREB OP AD HAMMER BAKKERNE”.  Og det lykkede dem at komme op på toppen og næsten tage objektet. DBH blev dog reddet af  ”gong gongen”.
Efter oprydning af transport til Almegårds Kaserne mødtes alle til noget fælles grill og hyggeligt samvær.
Et  (forhåbentligt) spændende  og udfordrende døgn var slut – vi ses næste år !  

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring