Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Aktivister og bombetrusler herskede i nattens mulm og mørke – øvelse – øvelse - øvelse

AKP og bevogtningen af topmødet blev gennemført trods nattens uroligheder

21-05-2017
Efter forskydningen til Jensen Town og oprettelsen af AKP var iværksat, begyndte delingen på forberedelserne til natten.


 
 
 
Topmødet var i fare først på aftenen, hvor en gruppe unge aktivister forsøgte sig adgang til Jensen Town. Da de ikke fik adgang, satte de sig udenfor AKV og provokerede vagten, indtil de blev fjernet at polititet.
 
Provokerende aktivister foran AKP.
 
 


Delingen havde tilgang af hund + fører, der stod klar til at gribe ind, hvis situationen eskalerede. Dette blev dog ikke nødvendigt, da aktivisterne ikke fik adgang til området.
 
 
 
 
Nattens uroligheder var langt fra slut, da der senere blev forsøgt et terrorangreb på den nærliggende helipad. De fleste fra delingen kom til undsætning for at få kontrol over situationen. Der var dog enkelte terrorister, der kom alvorligt skade, og disse kom under kyndige hænder og blev efter behandling på stedet transporteret til nærmeste sygehus.
 
Roen blev genetableret, og Topmødet kunne afsluttes efter planen.
 
Uddannelsesweekenden er ved at være slut og inden længe befales der ENDEX.
 
Man siger, at der bag en mand, står en stærk kvinde. Denne passus kan også bruges i forbindelse med afvikling af uddannelsesweekenden, for bag alt dette står der en kursusleder og et stærkt team af hjælpere fra forskellige eskadriller i hele landet.
 
Herunder tilfældige billeder af nogle af hjælperne bag kursuslederen - kontrollanter, markeringsstyrke, sminketeam, administration og info-elementet.
 

 
 








Fakta

38 kursister kan se tilbage på en lærerig weekend med fokus på enhedsuddannel-serne 6001, 6002 og 6003
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring