Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Helikopterbevogtning i nattens mulm og mørke på Holmen i København

Eskadrille 227 bevogter helikopter under Distortion i København

Flyverhjemmeværnets stab tog kontakt til mig spurgte, om vi var klar til at tage opgaven. Jeg straks sagde ja og samlede hurtigt syv mand fra eskadrillen.

02-06-2017

Af eskadrillechef Carsten Hansen 


De første to mand stillede på Holmen den 31. maj om aftenen kl. ca. 21.30, hvor de blev mødt af besætningen, der meldte, at helikopteren på pladsen var defekt, så en anden ville ankomme omkring kl. 22.30. Opgaven lød derefter på to Fennec helikoptere, der skulle bevogtes.
 
Det resterende personel fra eskadrille indfandt sig hurtigt, og vi iværksatte afspærring, kommandostation og adgangskontrol ved hovedindkørselen til pladsen. Vi begyndte ligeledes at patruljerede på vilkårlige tidspunkter udenfor selve bevogtningsområdet.
 
Vagt​en forlænges
Da politiet antog, at helikopteren skulle være i luften helt frem til midnat den 1. juni, blev vi spurgt, om vi kunne tage bevogtningen en nat mere. Alle mand var indstillet på forlængelsen, og vi afsluttede opgaven her fredag morgen den 2. juni.
 
Vi fik som altid ros af Helikopter Wing Karup for vores håndtering af opgaven og vores professionelle indstilling, især i forbindelse med, at ”vagten” blev forlænget.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring