Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​OL Jan G. Andersen og hustru Anita Andersen byder velkommen til afskedsreception

Chefen for Flyverhjemmeværnsdistriktet går på pension

Oberstløjtnant Jan G. Andersen har efter 8 års chefvirke ved Flyverhjemmeværnet nået pensionsalderen og har i den forbindelse afholdt afskedsreception på Flyvestation Karup

30-05-2017

Af Susanne Kissow og Elise Christensen​

Jan G. Andersen bød velkommen til gæsterne, som var kommet fra nær og fjern, og som alle ønskede at være med til at gøre dagen god og mindeværdig. Efter velkomsten gav Jan G. Andersen ordet til til Jesper Nielsen, som var dagens toastmaster.

 
  
Første taler var chefen for Flyverhjemmeværnet Oberst
Per J. Larsen. Mange fine ord blev sagt samtidig med at beviset for afskedigelsen blev overrakt.
 
Per J. Larsen havde også den ære at overrække Jan G. Andersen Flyverhjemmeværnsdistriktets skjold samt Commanders Coin nr. 23.
 
I årevis har Jan G. Andersen overrakt mange skjolde og Commanders Coins til både frivillige og fastansatte og blev derfor meget rørt over selv at modtage disse udmærkelser.
 
 

 

Næste taler i rækken var eskadrillechef Kaptajn Michael Nielsen – Hjemmeværnseskadrille 270, som i sit virke - både arbejdsmæssigt og som frivillig chef - har set Jan G. Andersen som sit forbillede.
 
Efter mange pæne ord overrakte Michael Nielsen Hjemmeværnseskadrille 270´s mærke.
 


 

De fastansatte havde også ønsket at takke Jan G. Andersen for hans tid som deres chef, og derfor fik Jan G. Andersen overrakt mange gode ting samtidig med, at der blev sagt gode råd og kommentarer.
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Steen Jeffers, Pia Clemmensen og Lone Horslev repræsenterede de fastansatte ved indslaget.
 
 
Sidste mand i talerækken var Jan G. Andersen, som takkede for samarbejdet gennem de mange gode år i Flyverhjemmeværnet og da han, som han selv udtalte, ikke er så god til al den opmærksomhed, ledte han hurtig opmærksomheden over på andre.
 
Han takkede først de kvindlige ansatte/tidligere ansatte, som hver især fik en rose overrakt. Herefter var det de mandlige ansatte/tidligere ansatte, som stod for tur, idet de også hver især fik overrakt en lille erkendtlighed.  
 
 
 
 

Jan G. Andersen takkede også sin familie for opbakningen gennem årene, hvor han har været i Flyverhjemmeværnet.
 
Jan G. Andersen er så småt begyndt at vænne sig til hverdagen som pensionist og som han selv udtalte, er han allerede ved sidemandsoplæring "omskolet til kogevask".
 
En dejlig dag omgivet af dejlige mennesker sluttede på behørig vis.
 
Jan G. Andersen har efter receptionen udtalt: Jeg har været utrolig glad for mine år i Flyverhjemmeværnet. Ikke mindst fordi jeg har lært så mange spændende engagerede mennesker at kende.
 
Der stilles stadigt større krav til Flyverhjemmeværnets frivillige. Derfor vil fremtiden kræve en langt mere disciplineret optræden fra den enkelte, fra eskadrillechef til yngste menig.
 
Anita og jeg føler, at vi er blevet taget rigtigt godt imod, når vi har besøgt eskadriller og aktiviteter - tusind tak for det.
 
Optræd med omtanke og pas godt på Flyverhjemmeværnet.

Fakta

Oberstløjtnant Jan G. Andersen går på pension ved udgangen af maj 2017
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring