Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Jan Kaj Larsen

Øvelse Cimbrer so far

Stabsledelsen gør status halvvejs gennem øvelsen. En del af målene er nået, både hvad angår deltagelse og aktiviteternes udførelse. Vi har spurgt øvelsesansvarlig Jan Kaj Larsen, hvordan han ser øvelsen her ved halvvejsmærket

09-09-2017
​Af rekrutteringsofficer Kirsten Jul

Øvelse Cimbrer er en landsdelsøvelse, som er meldt ud for knapt et år siden. Der ligger meget planlægning forud for en sådan øvelse, der træner hjemmeværnsfolk i netop den opgave, der står øverst på arbejdsskemaet. En bevogtning på en Flyvestation, uanset hvilken, er delt op i to opgaver. En bevogtning af AMS (Aircraft Maintenance Squadron) og en bevogtning i portvagt delt med det vanlige personel.

Bevogtning af AMS siger sig selv, forklarer Jan Kaj. Det er den traditionelle bevogtningsopgave, som vi kender den fra mange andre øvelser og fra service til samfundet, når vi bevogter veteranfly eller andet materiel. Bevogtning i portvagt sammen med eksisterende personel er en opgave, der tilfalder flyverhjemmeværnet i en given situation. I situationen fuld fred er der jo begrænset personel på en Flyvestations portvagt, men hvis en situation tilspidses, skal Flyverhjemmeværnet kunne træde til med afløsning i kortere eller længere tid.

De hændelser, der så sker, mens en bevogtning er i gang kan være mangeartede. Derfor er Flyverhjemmeværnet også i det forgangne år blevet bedt om tillige med bevogtning at øve førstehjælp, samarbejde, forsyning, kommandostation, presse og mange andre aktiviteter, som skal kunne gennemføres på en større øvelse af denne karakter. De ting som Flyverhjemmeværnet skal kunne i en given situation.

I øvelsen deltager 79 personel ud af de forventede 90. Der deltager 25 i alt fra Flyvestationen.​

Fakta

Der gives status på, hvordan tingene løses gennem hele øvelsesforløbet
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring