Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Ros til HVE 270 under SERE øvelse

For nyligt afholdt Air Force Training Centre kursus for flybesætninger i SERE (Survival, Evasion, Resistance and Extraction). Der var stor ros til HVE 270 fra arrangørerne, da Den Flyvende Kapacitet deltog for første gang.

21-03-2017
Af Tonny Bender Christensen
Kursisterne bliver trænet i, hvordan de skal gebærde sig, hvis deres fly styrter ned i fjendtligt område. I tre døgn er de på flugt og skal holde sig skjult for fjendtlige styrker, der eftersøger dem med hunde. Kursisterne har et minimum af udstyr, en halv liter vand og en pakke bolsjer med sig. På øvelsens fem dage møder de både venner, som vil hjælpe dem på vej, og fjender, der vil fange dem og afhøre dem i timevis.

”I var med til at skabe overblik både under og efter øvelsen, hvor vi ved gennemgang af videoen fra flyet kan lære rigtig meget. Den er med til at give eleverne et helt andet indtryk af, hvad et fly kan se, og hvordan de kan anvende støtten fra luften. At vi endda også kan få live billeder ned under øvelsen, giver kommandostationen et lang større overblik og bedre mulighed for at holde styr på tropperne. Specielt under PICK UP fasen (eleverne bliver samlet op af helikoptere), hvor vi kan følge dem på skærmen for at se om de gør, som de har lært,” siger seniorsergent Simon Tollerud, som er sagsbehandler på SERE.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring