Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Demonstration mod adgangskontrolposten

Bevogtningsassistenterne på øvelse Cimbrer udfordret på adgangskontrol

Demonstrationer, fulde mennesker og  uheld, der kræver førstehjælp er bare nogle eksempler

09-09-2017

Af rekrutteringsofficer Kirsten Jul

Adgangskontrol ved AMS (Air Maintenance Squadron) kan være en lidt kedelig oplevelse men ikke i dag. Der skal nærsikres, og netop i dag bliver adgangskontrolposten udsat for lidt af hvert.

Første hændelse, fortæller Michael Dalsgaard, gruppefører ved hjemmeværnseskadrille 266 Ålborg, er egentlig bare en person, der har fået lidt over tørsten. Han stiller med et par kammerater og vil ind. Ret hurtigt bliver de tre civile afvist, og vagten fortsætter.


Inden længe er der dog igen aktivitet. Denne gang er tre unge mænd kommet helt op til adgangskontrollen rundt om AMS. De tre vil besøge en onkel, som angiveligt er på arbejde på AMS. Via radio bliver det afklaret, at personen slet ikke eksisterer. Vagten bliver hidkaldt, og det lykkes efter en del debat at få de tre unge ind i vagtbilen og kørt væk. 



Tidligere på dagen har der også været en hændelse. To håndværkere er kommet ind forbi portvagten og helt op til adgangskontrolposten. Håndværkerne bliver afvist. Michael Dalsgaard har ikke fornemmelsen af, at de bevidst forsøger sabotage. Der er bare tale om folk, der vil se, om det kan lade sig gøre at bryde igennem kontrollen.

Ingen er hidtil kommet forbi vagten, så adgangskontrollen må siges at være en succes.

Så kører der en bil op foran bevogtningsassistenterne og en kvinde kommer ud og råber om hjælp. Hendes mand er begyndt at slingre med bilen, og han er bevidstløs ved standsning. Bevogtningsassistenterne er lige netop blevet bedt om at afgive personel til andre formål, så der kan hurtigt blive hedt på posten. En bevogtningsassistent får manden ud af bilen og yder førstehjælp i form af hjerte-lunge massage. Der bliver tilkaldt ambulance, men tiden går og kvinden er tydeligt i chok. Begge ulykker afhjælpes efter bedste evne af to bevogtningsassistenter, og snart når ambulancen frem. Ekstra personel er i mellemtiden hentet til adgangskontrolposten, så den ikke er ubevogtet, imens førstehjælpen ydes.

Det er nu hen på lørdag eftermiddag, som har vist sig at være en begivenhedsrig dag indtil videre.

Fakta

Bevogtningsassistenterne indgår i vagtplanen sammen med det faste personel
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring