Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​R​une i arbejdstøjet

Interview med en frivillig - Rune S. Abrahamsen

Den frivillige soldat - ottende interview skildrer Rune S. Abrahamsen, der er frivillig sergent i eskadrille 275

22-02-2018
Af Jan G. Andersen, informationsspecialist

Hvem er personen bag den frivillige flyversoldat?
Jeg hedder Rune, er 41 og gift. Vi har 2 børn og bor på Djursland. Jeg har en akademiuddannelse i Supply Chain Management, og har de sidste mange år arbejdet med indkøb og logistik.

Hvor længe har du været medlem af Hjemmeværnet?
Jeg blev optaget som medlem af Flyverhjemmeværnet - eskadrille 275 - i august 2016.

Hvad har din bedste oplevelse som frivillig været indtil nu?
Der har været utrolig mange gode oplevelser, men en af dem, der står stærkest, er faktisk en af de første større øvelser, der blev holdt internt i eskadrillen. Den var rigtig godt forberedt, og vi fik som gruppe lov til at teste flere af vores militære færdigheder. Selvom det var noget tid siden, jeg var aftrådt fra Hæren, var der alligevel en hel del, der stadig sad på rygraden. Derudover fungerede selve ”samspillet” i gruppen også super. Det var en rigtig god oplevelse at deltage i en øvelse med dedikerede soldater, som er veluddannede og engagerede.  

Hvad har overrasket dig mest med Flyverhjemmeværnet?
Det er, hvor nemt det var at ”falde” ind. Man kom lynhurtigt ind i gruppen. Der hersker en rigtig god mentalitet, idet vi alle er der af samme årsag og har en positiv tilgang til andre mennesker. Selvfølgelig er det altid nemmere at mødes om noget, man har fælles interesse i. Dog er et ”åbent og positivt sind” stadig meget vigtigt.


Hvorfor valgte du at blive frivillig i Hjemmeværnet? 
Efter at have været civil i nogle år, savnede jeg ”noget”. Derfor havde jeg egentlig bestemt mig for at søge om optagelse i Hjemmeværnet. Så under Air Showet i Skrydstrup 2016 mødte jeg ved et tilfælde, en af mine sergent-kolleger fra min værnepligtstid. Han var næstkommanderende ved eskadrille 275. Vi aftalte, at vi skulle tage en snak over en kop kaffe og vende min eventuelle optagelse. Vi holdt mødet sammen med eskadrillens kommandobefalingsmand, så det ikke kun blev til en snak mellem to soldaterkammerater, men en samtale om optagelse. Det resulterede i en ansøgning, og efter kort tid var jeg godkendt og optaget. 

Hvorfor valgte du Flyverhjemmeværnet?
Jeg valgte Flyverhjemmeværnet af flere årsager, blandet andet fordi jeg civilt arbejdede med fly på daværende tidspunkt. Samtidig passer de opgaver Flyverhjemmeværnet bestrider rigtig godt med den type opgaver, jeg finder særligt interessante. Jeg mener, at vores lufthavne er væsentlige for det danske samfunds infrastruktur.  

Hvordan følte du, at du blev taget imod i eskadrillen?
Jeg er rigtig glad for velkomsten. En hurtig introduktion, og så var man en del af holdet. Igen … de andre i eskadrillen er stolte og dygtige soldater. De har kun interesse i, at man bliver endnu en dygtig soldat, som kan være med til at løse opgaver for eskadrillen. 

Hvad har været din største udfordring som medlem af Flyverhjemmeværnet? 
Udfordringen er helt klart tiden - den fritid man har, eller ikke har, til rådighed for Hjemmeværnet. Det kan være svært at finde tid til alle de spændende opgaver og uddannelser, som Flyverhjemmeværnet tilbyder. Men igen, så er det netop også fordelen i Hjemmeværnet generelt: Du kan deltage alle de dage, du har lyst og tid til.

Hvad laver du i Flyverhjemmeværnet om 3 år?
Det er svært at vurdere lige nu. Flyverhjemmeværnet byder på så mange muligheder, at jeg ikke kan lægge mig helt fast på en position. Der er mange specialist-veje at gå. Dette er netop en kæmpe styrke ved Flyverhjemmeværnet, men det kan jo også være svært at vælge, når valget er frit på alle hylderne.

Hvad er din motivation for at blive i Flyverhjemmeværnet?
Jeg bliver meget motiveret at den ”læringsvillighed”, der ligger i mange af de andre soldater. Har man en udfordring, er der altid en anden, der ved det og vil lære fra sig. Derudover mener jeg selv, at Hjemmeværnet som helhed har en meget vigtig opgave at udføre for Danmark. Det motiverer mig, at være med til at løse disse opgaver.

Hvordan skal eskadrillens ledelse fastholde dig som frivillig?
De skal fortsætte med det fantastiske arbejde, de allerede gør. Vi har i ledelsen også specialister, der hver især gør deres til, at vi – medlemmerne af eskadrillen – får udfordringer samt en masse læring og viden. Det er netop det, der gør, at jeg vælger at være frivillig i Flyverhjemmeværnet.

Afrunding
Jeg ser frem til en spændende tid, med interessante opgaver i Flyverhjemmeværnet og samværet med en masse dygtige soldater. Det gælder både på skarpe opgaver, øvelser, men også på det sociale plan.

Fakta

Dette er ottende interview i en serie, hvor frivillige fra Flyverhjemmeværnet fortæller, hvordan de som græsrødder oplever livet i Flyverhjemmeværnet. Serien bringes til og med marts 2018.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring