Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Overflyvning af en helikopter - EH101

Øvelse Cimbrer - Kommandostationens opstart

Kommandostation i fuld sving. Det er en travl dag på Flyvestation Ålborg med både familiedag, øvelse og bevogtning af en Hercules

09-09-2017
​Af: rekrutteringsoffiicer Kirsten Jul

Det er lørdag, solen skinner, og her ved 11-tiden om formiddagen er der fuld gang i kommandostationen på Flyvestation Ålborg. Kaptajn L. B. Mortensen fortæller, at der både er familiedag, øvelse og en igangværende bevogtning. 

Der er en Hercules på værksted og bevogtningen gælder det, der på militært sprog hedder AMS (Air Maintenance Squadron). Hvor længe Hercules har stået der, eller hvornår den skal af sted, kan kaptajnen ikke oplyse om.

Hen over weekenden er der også familiedag, så der foregår både øvelse, stort arrangement med civil deltagelse og skarpe flyvninger. Foreløbig er der ingen gisninger om besøgstal – der kan komme alt fra 50 til 200 personer. Alt i alt en travl dag for Flyverhjemmeværnet.

Vi har talt med gruppefører ved 1. gruppe 1. deling hos Flyverhjemmeværnseskadrille 266 Ålborg, Hugo Holmelin. Hugo og hans hjælper har oprettet adgangskontrolpost og nærsikring rundt om selve værkstedsområdet. Der skal sikres fra kl. 0800 lørdag morgen og helt frem til søndag kl. 1200. Hugo fortæller, at der også er 27 mand på arbejde inde på selve hangaren.

Udenfor hangarområdet står menig Martin Ettrup og hjælper på observationspost. Der er lagt an til tre-holdsskift, og foreløbig kan Martin melde alt roligt. Baretten er kommanderet af i hele området, da der er tale om operativt område. 

Fakta

En travl dag på Flyvestation Aalborg - familiedag, øvelse og bevogtning af en Hercules
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring