Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Marshall uddannelse

En marshall er en Ground Support Technician (GST) med en særlig uddannelse i at dirigere fly på plads i forbindelse med start eller parkering i en lufthavn.

19-01-2018
En marshall er en Ground Support Technician (GST) med en særlig uddannelse i at dirigere fly på plads i forbindelse med start eller parkering i en lufthavn. Marshallen kommunikerer direkte med flyets kaptajn via særlige håndsignaler, og giver kaptajnen tegn ifm. manøvrering på jorden både i dagslys og i mørke. Marshallen holder skarpt udkig når flyets motorer starter op, og han bistår med udkig og vejledning når flyet skal manøvreres til parkering. Dette kan være en stor hjælp i områder hvor der er begrænset plads, eller hvor piloten i forvejen ikke er instrueret i hvor eller hvordan flyet skal parkeres, og på den måde er marshallen vigtig for flyvesikkerheden.

Hjemmeværnets GST’er uddannes i marshall tjeneste ifm. GST funktionsuddannelsen, og disciplinen vedligeholdes ifm. den daglige tjeneste, samt på øvelser, kurser og årlige line tjek.

Hjemmeværnets marshall uddannelse gennemføres jf. flyvevåbnets læringsplan for emnet, og der tildeles Q efter bestået uddannelse.​

Fakta

Vil du vide mere om uddannelsen? Kontakt JET ved uddannelsessektionen på: FHV-270-CHT@mil.dk +45 91332704

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring