Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjælpere klar til at udlevere ammunition og chefen for Flyverhjemmeværnet, oberst Per Jan Larsen står i baggrunden

SKARPE SOLDATER FRA FLYVERHJEMMEVÆRNET MØDTE TILFREDS GENERAL

Betydningen af hjemmeværnssoldater med kompetencer – ikke mindst i skydefærdigheder - er afgørende, sagde chefen for Hjemmeværnet, da Flyverhjemmeværnets soldater viste deres evner ved de taktiske skydninger i Borris, der afholdes 5.-6. maj 2018

05-05-2018
Af informationsspecialist Poul Monggaard

107 soldateter fra Flyverhjemmeværnet – heraf 62 skytter – viste under årets taktiske skydninger i Borris, der afvikles den 5.-6. maj, at de har en kapacitet, der er forudsætningen for et troværdigt forsvar.

Allerede på førstedagen besøgte chefen for Hjemmeværnet, general  Jens Garly, skydningerne sammen med bl.a. chefen for Flyverhjemmeværnet, oberst Per Jan Larsen.

Deres interesse for indsatsen og de forskelligartede skydninger viste, at aktiviteten ikke alene værdsættes, men også betragtes som afgørende for et kompetent Hjemmeværn.

Jens Garly konstaterede, at volumen betyder noget, altså et stort arrangement, hvor grupperne arbejder sammen og løser opgaverne på en kvalificeret måde.

Skydning og det, at hjemmeværnssoldaten kan håndtere sit våben effektivt og forsvarligt er en motiverende kraft, der giver god mening. En enhedsuddannelse med skarp ammunition er helt uvurderlig  for Hjemmeværnets funktion. Vi er en militær beredskabs-organisation, som træner til det optimale.Det danske Hjemmeværn nyder derfor også respekt i udlandet.

Hjemmeværnschefen og chefen for Flyverhjemmeværnet gik detaljeret til værks ved deres besøg hos de forskellige aktiviteter.

Generalen fik bl.a. en gode samtaler med mange af soldaterne – bl.a. med Winnie Lauridsen fra eskadrille 277 i Karup. Hun har været iklædt siden 2000 og er en del af Security Force. Ved de taktiske skydninger fordelte hun ammunition, og hun oplever fortsat Flyverhjemmeværnets betydning: ”Jeg kan stadig lide det”.

Ebbe Larsen-Kristensen, der også deltog som ammunitionsmand ved en af aktiviteterne, der ligesom de øvrige, havde besøg af generalen og obersten, oplevede en god stemning og en seriøsitet. Ebbe var en tilfreds mand.


Ammunitionsmand Ebbe Larsen-Kristensen, eskadrille 223, er rigtig godt tilfreds med kollegernes indsats ved de taktiske skydninger. - Seriøse og kompetente, udtrykte han det

Fakta

Taktiske skydninger i FHV er et tilbagevendede arrangement, som i år afholdes i Borris

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring