Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Summer Camp ENDEX

Flyverhjemmeværnets sommer skole (Summer Camp) er nu forbi.
Det har været en forrygende uge med masser af uddannelse og andre aktiviteter.

21-07-2017

Summer Camp 2017 ENDEX 


Nye som gamle kursister har deltaget og fået uddannelses bevis (Q) på deres færdigheder.

87 Qér er der givet, og 19 andre kurser som ikke indeholder Q.

Der er skabt nye venskaber, hilst på ”gamle” venner og der har været stor glæde og smil rundt omkring.

 

Denne form for skole/uddannelse hvor familien kan komme med og deltage i det sociale om aftenen, efter kursus er slut, er en kæmpe succes. Familien kan her på summer Camp få et indblik i hvad det vil sige at være Flyverhjemmeværner, de ser lidt af hvad det egentlig er vi går og laver når vi tager afsted til møder og øvelser.


 

I løbet af ugen har vi haft besøg af:

 

Oberst Jan Per Larsen Flyverhjemmeværnets nye chef, som kommer fra en stilling i Hjemmeværnskommandoen, hvor han har været chef for koordinationsdivisionen.

Major Søren Steen Andersen, Sektionschef, Flyverhjemmeværnet

Major Bo Bittmann, Hjemmeværnskommandoen

Major Ulrich Erhardtsen, Leder af uddannelsescenter Sjælland

 

Ugen afsluttede med en øvelse, hvor kursisternes færdigheder blev afprøvet i praksis. Efter øvelsen var der festmiddag, hvor flyverhjemmeværnets orkester spillede under middagen. Der var et par taler og derefter lidt god musik og hygge. Aftenen sluttede ca. KL 23:00. Der var nogle som skulle tidlig op og på kursus fredag.

 

I eftermiddag bliver her tomt. Telte og campingvogne er pakket ned og er kørt herfra. For alle os, Stab, instruktører og hjælpere, er det lidt vemodigt at se de tomme pladser stå tilbage. Men samtidig glæder vi os over at det har været en god uge for alle, som har lagt et arbejde i at få det hele til at gå op i en højere enhed.

 

Uge 29 -  2018. SES VI?

 

Det håber vi at vi gør, og gerne endnu flere nye ansigter. Og endnu flere gengangere.

Tak for nu.

 

Kurset Pressemeddelelse har haft kursister som har lavet et indlæg. Læse det her

 

Fantastisk koncept - Flyverhjemmeværnschefen besøger Summer Camp.

85 aktive Flyverhjemmeværnsmænd er samlet med deres familie til en uges uddannelse i dejlige omgivelse på Slipshavn. De frivillige uddanner sig i dagtimerne og ægtefæller og børn hygger sig med udflugter og vandkampe, hvis vejret tillader det. Om aftnerne samles alle til fælles spisning, foredrag, banko, sejlads, vinsmagning og andre sjove ting.




Summer Camp var Flyverhjemmeværnschefen, Oberst Per Jan Larsens første og hans indtryk er, at konceptet er fantastisk, da det er en kombination af uddannelse og hygge med nærmeste familie.

Obersten blev spurgt ad, hvilke kursus han ville have deltaget i, hvis han havde valget. Svaret var helt klart: ”Bevogtnings uddannelsen” netop fordi det falder helt klart i tråd med Oberstens ønske om, at Flyverhjemmeværnets målrettet kerneopgave er bevogtningsopgaver.

 

Det er 15. gang, at Flyverhjemmeværnet afvikler Summer Camp – en aktivitet, som Obersten ikke har til hensigt, at ændre på i fremtiden.

Rammerne for uddannelse er geniale samtidig med, at det sociale plejes, både med kollegaer og familie. Det er vigtigt, at de kurser der afholdes afspejler de kærneopgaver og det opstillingsgrundlag, som skal skaber den operative kapacitet som gør, at Flyverhjemmeværnet kan støtte Flyvevåbnet med deres opgaver

 

Summer Campen bygger på en succes som alle deltagere er en del af ved deres fremmøde og som Obersten udtaler afsluttende: ”Kan vi det, der er vigtigt – kan vi det hele

 

Skrevet af:

Torben Bernth,

Ole Ries

Jacob Antonsen

Susanne Schade Kissow

  

Summer Camp News ​

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring