Topbanner

Nyhed

​LPU 1 melder af GKS

SØSÆTNING går i LUFTEN til LANDS på Tirstrup Lufthavn

LPU1-opstart for første gang for GKS, Grund- og Korporalskolen i Distrikt Østjylland

24-09-2017

 

I weekenden havde GKS deres første LPU1 (Lovpligtig Uddannelse modul 1) opstart på Tirstrup Lufthavn for nye medlemmer af Hjemmeværnet i Distrikt Østjylland.
 
4 nye medlemmer, 3 fra GKS og 1 fra Virksomhedshjemmeværnet, var klar til afgang fra Distrikt Østjylland fredag eftermiddag, hvor der var samlet forskydning til HJV-center Tirstrup.
 
Ved ankomsten stod instruktørerne klar med anvisning af indkvartering og andre praktiske detaljer til kursisterne. Efter velkomsten var alle hurtigt engageret med at få tilpasset sin
udrustning mv. Aftenen sluttede af med eksercits, så flaghejsningen lørdag morgen kunne gennemføres efter forskrifterne.
 
Efter lørdagens morgenmadsindtagelse stillede kursisterne til flagparaden for at se Dannebrog stige til vejrs. Igen herefter var der indøvelse af eksercits efterfulgt af signaltjeneste resten af dagen.
 
Indlæringen af det fonetiske alfabet foregik bl.a. ved at man skulle løbe hen og skrive de enkelte ord på tavlen, og således blev en fagindlæring gjort anderledes og meget mere spændende samtidig med at kursisterne fik bevæget sig.
Midt på eftermiddagen var der idræt på en P-plads/P-hus for F-16, og der blev knoklet igennem øvelserne i takt med at kursisterne fik instruks i hvorfor øvelserne var så vigtige at kunne. og der blev knoklet igennem øvelserne i takt med at kursisterne fik instruks i hvorfor øvelserne var så vigtige at kunne.
 
Efter en velfortjent aftensmad skulle den sidste del af signaltjenesten på plads, og da kursisterne var lidt foran tidsplanerne, gik instruktørerne i gang med at lave en repetitionsøvelse i form af ”sænke slagskibe”.

Det hele skulle foregå via radio (RDO), kaldetal, ekspeditionsord og det fonetiske alfabet. I starten af øvelsen bragte det mange smil frem hos kursisterne, hvor svært det egentligt var med VENT, SLUT, MODTAGET, 9 – 0, GENTAG, men efterhånden som ”krigen vandt frem”, så gik det hurtigere og hurtigere, især efter ILDEN blev fri efter en SLUT.
Kl. 2100 blev der pakket sammen og Hjemmeværnscenteret blev leveret tilbage til den tilsynsførende, og så gik turen hjemad mod Distriktet med 4 trætte kursister, SOM allerede glæder sig til næste gang om 14 dage, hvor alle skal på LPU-modul 2 i Skive. Tak for et godt kursus.
 
SÅDAN KURSISTER, YOU ROCK og vi ses i Skive.

Fakta

GKS - LPU 1, 1. modul bliver gennemført på Hjemmevænscenter (HJC) Tirstrup. HJC ligger på den nedlagte flyvestation Tirstrup. Flyvestationen blev nedlagt i 1998.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224