Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnet ved Classic Car Race i Aarhus

For 7 år i træk står Hjemmeværnsdistrikt Østjyllands historikere bag en stor historisk udstilling ved Classic Race i Aarhus.
Også i år blev standen næsten løbet over ende af de mange  intesserede

29-05-2018
Vibeke Rimdal Jakobsen, historiker ved Hjememværnskompagni Eshøj, fortæller her om interessen:
Det er altid dejligt når forældre kommer til udstillingen og fortæller deres børn om de ting, som de selv har brugt, da de var soldat.

Børnene vil også gerne tale i de historiske felttelefoner som vi har med udstillingen. Det er jo en gammeldags ting, og ikke ligesom noget af det de ellers kender i dag.
Mange børn vil også prøve gasmasken, da dette både er spændende og nyt for dem.
 
Det er også spændende, om vi kan få nye ting med til udstillingen hvert år. Og det skal helst være ting fra 1950 og 1960.

Eksempelvis har vi en tjenesteuniform som et ældre, nu forhenværende medlem af hjemmeværnet, har doneret. Hun er i dag 86 år, og brugte uniformen flittigt igennem hele hendes tid som aktiv i Hjememværnet.
Vi har jo også flere gamle radioer med på udstillingen, som sammen med de udstillede våben  vækker interesse når de gamle soldater ser dem.


I år havde vi også en lille udstilling om brevduer med, da netop brevduer var et vigtigt kommunikationsmiddel under den kolde krig, og netop duer blev brugt meget af hjemmeværnet helt op til slutningen af 70' til at sende meldinger med, da duerne jo ikke kan aflyttes.
 
 
 
  
 
  
 
Den historiske stand blev opbygget af 14 af vore historikere, og serviceret af 9 til 10 historikere alle dage under løbet, og de har garanteret mange små annekdoter med hjem fra dagene. Annekdoter som vil indgå i det samlede billede af Hjememværnet i Aarhus fra 1949 og frem til i dag.

Vores arkiv er hjememhørende på Flyvestation Tirstrup, hvor flere historikere samles hver tirsdag for at arbejde med vores lokalhistorie.
Hvis du har lyst til at bidrage til at sikre, at vores hjemmeværnshistorie ikke går i glemmebogen, og du er medlem af hjememværnet som aktiv eller reserve, så kontakt Ledende Informationsofficer Leif Møller via mail hdejy-ldiof@hjv.dk for en uforpligtigende information omkring virket som Hjemmeværnets historiker.
 
Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland er opstået på baggrund af en sammenlægningen i 2011 af daværende Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland og Hærhjemmeværnsdistrikt Djursland, og Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland dækker i dag følgende kommuner:
Favrskov, Randers, Norddjurs, Syddjurs, Aarhus og Odder/Samsø
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring