Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Fotos: Inge Jagd

BM stævne og farvel til chefen

Inspirerende dag for befalingsmænd fra hele Fyn
 

28-11-2017
Af Ninna Villadsen, ledende informationsofficer
 
 
Med et kig ind i krystalkuglen, startede distriktschef oberstløjtnant Kent Mikkelsen årets befalingsmandsseminar med 150 befalingsmænd fra hele Fyn.
 
- Et blik ind i det næste forsvarsforlig, som ikke er besluttet endnu, men som nok er på plads inden årets udgang.
 
- Herefter fik forsamlingen en orientering om omstrukturering af depot og sekretariat, og hvad det har af konsekvenser for distriktet og enhederne på Fyn.
 

Hvordan kan vi nå vores mål?
Major Peter Borre der er F 16 pilot, gav sit bud på, hvordan man kan nå sit mål. Vi fik hans fortælling om, hvordan han nåede sit.
 
Fra barndommen hjemme i Assens, hvor han drømte om at flyve jagerfly til F 16 pilot i Libyen.
 
- Målet kan være uoverskueligt, men hvis man sætter sig nogle delmål, så bliver det meget mere overskueligt, fortalte han.
 
Man skal være SMART, når man sætter sig et mål. Det skal være specifikt, målbart, achievable (opnåelig), relevant og tidsbegrænset. Og så skal man skrive det ned eller dele det med andre, da det forpligter.
 
Peter roste Hjemmeværnet for den indsats vi yder, som han har dybt respekt for, og fortalte også, at han startede i Luftmeldekorpset, det var starten på hans karriere som pilot i Forsvaret.
 

Ledelse af frivillige.
Hvordan leder man frivillige? Det gav Rie Frilund Skårhøj sit bud på.
Hun startede Ledfrivillige.dk i 2010 i forbindelse med, at hun arbejdede med sin første bog.
Hun er uddannet sociolog fra Københavns Universitet og har specialiseringsgraden ”Organisation, arbejdsmarked og ledelse”. Hun har specialiseret sig inden for området med frivillige organisationer og skrev både bachelorprojekt og speciale om dette. I 2011 og 2014 udgav hun hhv. ’Ledelse af Frivillige - en håndbog’ og ‘Nye redskaber til ledelse af frivillige i praksis’. Seneste bog sammen med Esther Rygaard. Begge bøger er skrevet på baggrund af research blandt 'gode ledere' i foreninger rundt om i Danmark.
- Det handler om ejerskab, begejstring og motivation, fortalte Rie.
Og hun gav forsamlingen nogle redskaber til ledelse af frivillige i praksis.
Hun brænder for at se frivillige organisationer lykkes med ledelse af frivillige.
 
 

Farvel til chefen
Dagen sluttede med et vemodigt farvel til Kent Mikkelsen.
 

Han har søgt nye udfordringer, og stopper den 1. december for at starte på Hjemmeværnsskolen i Nymindegab.
 
Der er ikke udpeget en ny chef endnu, så det er regionschef oberst Flemming Agerskov, der har kommandoen, indtil en ny er udpeget.
 
 



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring