Topbanner

Nyhed

Befalingsmandsseminar i Odense

Første lørdag i skolernes sommerferie, Thinderbox, Hærvejsmarchen og rigtig mange andre sommer arrangementer forhindrede ikke et stort deltagerantal til årets befalingsmandsseminar ved Hjemmeværnsdistrikt Fyn.

29-06-2015
Det var også et program spækket med spændende foredragsholdere, så der var lagt op til en super dag med mange spændende input samt det sociale samvær med gode hjemmeværnskollegaer.
Seminaret blev i år holdt på Hotel Scandic i Odense, som i anledning af Thinderbox var fyldt godt op med gæster fra nær og fjern. Så det gav en vis opmærksomhed da alle mand stillede op på foran hovedindgangen for at modtage fanen.
Mens vi nu stod her benyttede distriktschefen lejligheden til at overrække Hjemmeværnets fortjensttegn til Anja Jacobsen, Rekrutteringsofficer på Ærø, stort tillykke med det.
Alt dette tiltrak en del opmærksomhed fra hotellets andre gæster, som interesseret fulgte med både fra p-pladsen og oppe fra værelserne.
Derefter startede dagens program at foredragsholdere. Distriktschef Kent Mikkelsen lagde ud med første indlæg, hvor han gennemgik distriktets status og havde nogle betragtninger om hvordan fastholder vi Danmarks største distrikt. Her var nogle input som vi nok alle skal hjem og tænke over.

Næste foredragsholder var Ruth Birk Christensen, som har været leder af KFUM Soldaterhjem i Irak, Afghanistan og Libanon. Her fik vi et indblik i KFUM Soldatermissions arbejde od de forhold de arbejder under ude i verdens brændpunkter, fortalt levende og med humor. Her fik vi en anden vinkel på kommunikation.

Næste på podiet var Politiinspektør ved Fyns Politi Bjarne Sørensen, som gav os et indblik i politiets opgaveløsning i forbindelse med terrorhandlingerne i København 14-15 februar i år. Bjarne gav os et indblik i dele af rapporten om evalueringen af politiets indsats, samt hvilke overvejelser man havde gjort sig inden disse arrangementer.
Der var herefter mulighed for at stille spørgsmål bredt, så der var mulighed for både at spørge ind til handlingerne i København, men også generelt om vores samarbejde med politiet og opgaver for dem.
Bjarne svarede godt på alle de spørgsmål han kunne og måtte og sluttede sit indlæg af med en stor ros til distriktets frivillige for et godt og professionelt arbejde når vi er indsat til hjælp for politiet.

Vi fortsatte ud af kommunikationsvejen, hvor chefen for Flyverhjemmeværnet Bernt Christensen holdt et indlæg om hjv.dk. Projektet hjv.dk ver.2 har Bernt været chef for og med den baggrund kunne fortælle om de udviklingsmuligheder der ligger i systemet. Han var også omkring anvendelsen af hjv.dk som administrations og kommunikationsværktøj og hvorfor vi via dette system ikke kan trænge igennem til vores målgruppe. Bernt kom også ind på den kommunikationsstrategi som Flyverhjemmeværnet er i gang med at skrive på. Her vil hjv.dk være primært et administrationsværktøj og så vil de sociale medier være kommunikationsværktøjet. Her var nogle tanker som vi nok skal hjem og tænke mere over.

Dagen sluttede af med David Ledstrup, som er Digital medierådgiver. Han kom med nogle rigtige gode hints til hvordan vi kan bruge de sociale medier til målrettet kommunikation, samt de faldgrupper der kan være ved at bruge disse medier.
Han udfordrede vores tankegang i brugen af de sociale medier og her har vi helt sikkert også fået noget at gå hjem og tænke over om vi kan gøre nogle ting anderledes.

Det var en dag fyld med input og jeg tror at alle er gået hjem med en eller anden form for inspiration, klar til at lade tankerne flyve her i sommerferien.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224