Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Ekstrem uddannelsesuge med et meget højt uddannelsesniveau

Nøgleordene for fredag og lørdag, er at øvelsen ”Operation Nymindegab” starter klokken ca. 22 fredag og fortsætter lørdag.

30-09-2016
Af Palle Christiansen, HVK Sydfyn.
 
HDFYN uddannelsesuge - Fredag den 30. september 2016
 
Ved morgenappellen fredag bød oberstløjtnant Kent Mikkelsen velkommen til de nye kursister, som skulle deltage i taktisk træner og i håndgranatkast.
Nøgleordene for fredag og lørdag, er at øvelsen ”Operation Nymindegab” starter klokken ca. 22 fredag og fortsætter lørdag.
 
Kent Mikkelsen synes, at det har været en ekstrem uge, hvor der er demonstreret et meget højt uddannelsesniveau, og et godt sammenhold. Derfor er tiden fløjet afsted.
Læs mere om uddannelsesugens evaluering i morgen, lørdag.
 
Dagens aktiviteter og kurser:
 
Håndgranatkast.
Et robust kursus med militært indhold. Uddannelsen forgik i Varde kasernes øvelsesterræn. Kursusleder Johannes Klemmensen instruerede de 7 kursister om sikkerhed, og om kasteteknik, m.m. Kasteteknikken er, som når du kaster en sten. Ikke noget med underhåndskast lød det fra Klemmensen.
 
På spørgsmålet: Er det ikke et stort ansvar at have i forbindelse med sikkerheden? Klemmensen svarede: - Man skal ikke se problemer, det er jo bare en opgave, der skal løses!
 
Kursist Casper Andersen, Langeland, har ikke prøvet at kaste med skarpe håndgranater før. Men han var ikke nervøs for at prøve. For, som han sagde: - Det er jo bare at overholde reglerne! Og P.F. Andersen, Kompagni Svendborgs infanterideling var enig.
 
7 mand klar til håndgranarkast                                    Så er den detorneret
Taktisk træner/Operativ certificering.
Når tre ”Uddannelses Samarbejdsområder” (herefter benævnt USAM), skal samarbejde med et operationscenter, i en taktisk træner, samt en øvelse, så bliver der hektiske aktiviteter på kommandostationerne.
 
USAM NORD, der også omfatter Stabskompagniet Fyn – USAM Nord/Vest med bl.a. Midtfyns kompagniet – og USAM ØST med bl.a.  Kerteminde kompagniet. Foruden de nævnte certificerings-kompagnier, så er kommandostationerne fyldt op med folk fra de respektive USAM-områder, eller nabo-USAM. De oplever herved at være fuldt bemandede.
Certificeringerne foregår både under dagens taktiske træner øvelse, samt ved den efterfølgende ”Operation Nymindegab”. Alle er klar til at møde udfordringer på kommandostationerne.
 
E-BM Allan Christiansen, STHVK Fyn
 
I operationscentret sidder en masse travle folk. En af dem er Allan Christiansen fra Stabskompagni Fyn. Han er E-sektions befalingsmand. I dagens øvelse er han klar til at modtage rapporter med skitser og efterretninger ude fra delingerne. Sammen med chefen for E-sektionen Ole Kobberup, drøfter og tolker Allan de indgående efterretninger.
Allan fortæller, at som noget specielt for denne taktiske træning og øvelse, så vil han også modtage skitser og rapporter fra ”fjenden” Utopia. Man kan formentlig således efterfølgende tolke rigtigheden af de rapporter og skitser, der kommer ind.
 
Anette, Jane, Henrik og Helle fra HVK Sydfyn
Også hos USAM ØST er alle travlt beskæftiget med deres stabsarbejde. Kompagnichef i Kerteminde, Brian Svendsen, er fyldt med tiltro til, at det vil lykkedes ham og hans folk at få en certificering. Han siger, at der er nogle enkelte ting, som skal finpudses. Vi har ro på. Så det skal nok gå godt.
 
Klar, parat, start. Snart er den store øvelse, ”Operation Nymindegab” i gang.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring