Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Opgave på Assens Havn. Foto Susanne Fagerholt

NÅR FYN HAR BRUG FOR HJÆLP - Et døgn i samfundets tjeneste

160 fynske hjemmeværnssoldater har i det forløbne døgn været indsat for at assistere Politiet og Beredskabet med ambulanceopgaver og øvrige opgaver i forbindelse med stormflodens hærgen på Syd- og Vestfyn.

05-01-2017

Inge Jagd Sørensen, redaktør


Kort før midnat tirsdag blev der udsendt varsel til de kompagnier, der skulle iværksætte beredskab og/eller indsættelse. Operationscenter blev bemandet på distriktet fra kl. 11.00 onsdag, og i dag torsdag kl. 09.00 blev sidste melding afsendt til regionen ”mission completed”.

Kl. 12.00 var de første 15 mand i beredskab.

Herefter kom opgaverne i en lind strøm de næste par timer. Det drejede sig om hjælp til Beredskabet ved sikring af et plejecenter i Lundeborg, støtte til Beredskabet på Assens Havn, hvor vandet truede med at gå over kajkanten, og en afspærring af Strandvejen i Nyborg. En PMV var i klar ved Siø-dæmningen, og en PMV ved Thurø-dæmningen samt en MAN-10 ved dæmningen til Helnæs.

Kl. 19.30 var omkring 120 mand indsat i Assens, Fåborg, Ærø, Langeland og Svendborg.

Da mørket kom steg vandet overalt, og der blev yderligere behov for folk til afspærring af Helnæs dæmningen, afsøgning/varsling i sommerhusområde på Langeland, poster på Rudkøbing Lystbådehavn, afspærring/afvisning af personer på hhv. Fåborg og Svendborg havn, lukning af Langelandsbroen og afsøgning/varsling i sommerhuse ved Bognæs på Ærø.

Der skal lyde en stor tak til alle, der gjorde det kolde og våde job i aften- og nattetimerne, men også tak til dem som var i beredskab til at afløse eller forstærke omkring på Fyn, og ikke mindst tak til alle de mange hjemmeværnssoldater, der sad hjemme og var helt klar til at møde op, hvis der blev kaldt på dem.

Nu er opgaven løst, og der mangler kun at blive ryddet op, rengjort materiel og køretøjer – og at få tørret tøj - herefter er alle igen klar til nye opgaver, hvis samfundet har brug for det.

NÅR FYN HAR BRUG FOR HJÆLP.​


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring