Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Arkivbillede

Hjemmeværnet er indsat på Sydfyn

Hjemmeværnet indsat mod snemængder på Sydfyn

01-03-2018


Hjemmeværnet på Fyn blev kl. 16.30 kontaktet af Fyns Politi, da der var brug for tung assistance på Sydfyn på grund af sne.

Frivillige hjemmeværnssoldater blev indkaldt til Hærhjemmeværnsdistrikt Fyn i Odense, hvor de klargjorde de to bæltekøretøjer, og satte kursen mod Sydfyn.

Det ene er placeret hos Ambulance Syd i Svendborg og den anden i Rudkøbing.

Derud over blev der indsat et tungt køretøj fra hjemmeværnsgården på Sølund.

På Ærø er der lavet en lokal aftale mellem Politiet og Hjemmeværnet, så her er der også ekstra beredskab, hvis der er brug for hjælp.

Opgaven er, at støtte ambulancer og andre redningskøretøjer med bæltekøretøjer, andet materiel og frivillige hjemmeværnssoldater, hvis det bliver nødvendigt.

Torsdag morgen meldes der en rolig nat. Bæltekøretøjerne har ikke været indsat, men vagten kører stadig.

Men Fyns Politi melder at der stadig rigtig meget sne på Sydfyn fra Svendborg og langs sydkysten til Assens. Også de fynske øer er hårdt ramt af sneen - Langeland, Tåsinge og Ærø har fået store mængder sne de seneste dage, og det fyger stadig. Så hvornår vagten slutter ved ingen endnu.

- Jeg har indkaldt vagthold til i morgen fredag, da jeg ikke tror, at vi bliver frigivet foreløbig, siger Johnny Larsen ved middagstid torsdag, der er en af de frivillige, der kører bæltekøretøjet på Tåsinge.

- Det fyger meget, og mange af de små veje er lukkede.

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring