Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Mindehojtideligheder 4. og 5. maj.

Rundt omkring på Fyn blev befrielsesdagen fejret på forskellig vis. Mange steder var hjemmeværnsfolk til stede med deres faner.

11-05-2016
​Ing​e Jagd Sørensen

Den 4. maj er der tradition for at man mødes ved Kapellet for at mindes de faldne modstandsfolk der faldt på Sydfyn unde 2. verdenskrig. Feltpræsten holdt en lille prædiken og navnene på de faldne blev læst op.
Herefter gik man med Brassband Syd i spidsen til mindelunden, hvor der blev lagt kranse.
Dagen sluttede på Sølund Hjemmeværnscenter, hvor der blev uddelt fortjensttegn, ancienitetstegn og Medaljen for International Tjeneste 1949-2009, og man sluttede af med at høre Frihedsbudskabet.

 
Kransenedlæggelse i Svendborg


 
Paraden på Sølund
 
Modtagere af Hjemmeværnets Fortjensttegn

Den 5. maj samledes man også efter mange års tradition på Frøbjerg Bavnehøj. Fanerne førtes til Mindetavlen og der blev lagt kranse. Musikken blev leveret af Brassband Syd og to medlemmer herfra blæste også Last Post.
Her benyttede distriktschefen lejligheden til at udlevere fortjensttegn og anvienitetstegn og Medaljen for International Tjeneste.

 
Mindetavlen på Frøbjerg Bavnehøj
 
Oberstløjtnant Kent Mikkelsen
 
Modtagere af Hjemmeværnets Fortjensttegn


Begge steder var det et helt fantastisk majvejr med blå himmel og solskin, to gode dage, hvor man kunne lade tankerne gå tilbage og mindes dem, der kæmpede for vores ret til at tænke, tale og handle frit.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring