Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Politikerbesøg ved uddannelsesugen

Hjemmeværnsskolen havde mandag besøg af socialdemokratiets forsvarsordfører, Henrik Damm Kristensen, Vardes borgmester og andre lokale politikere, som også besøgte Uddannelsesugen.

12-06-2017


​Her så de førstehjælpskursisterne øve hjertemassage og deltagerne i den lovpligtige uddannelse på skydebanen. Undervejs briefede kaptajn Martin Holstebro om Hjemmeværnet, Hærhjemmeværnsdistrikt Fyn, uddannelsessystemet og formålet med uddannelsesugen - herunder fokus på den operative parathed.

Over alt spurgte gæsterne interesseret og fik gode svar og orienteringer fra kursister og instruktører.

Henrik  Dam Kristensen brugte besøget som et led i forberedelserne til de kommende forsvarsforligsforhandlinger. Konklusionen på hans kommentarer til det, han så, er, at han er imponeret over den udvikling, Hjemmeværnet har været igennem de seneste år og den bredde, Hjemmeværnet har fået - fra de dybt professionelle soldater, der tager i internationale operationer, over dem, der hjælper politiet ved grænsen, dem der  lige nu er meget synlige i forbindelse med idræts- og kulturarrangementer og dem, der er klar i beredskabsorganisationen.

Dagens tal er 90 - deltagere på lovpligtig uddannelse 3, skydning med gevær 1, dysekanon eller pistol, ledelse, signaltjeneste, førstehjælp og uddannelse i kørsel under særlige kørselsforhold.

Informationselementet har ud over fotodokumentation brugt de seneste dage på at afhjælpe fejl på kompagnisider på hjv.dk og forberede pressemateriale og brug af bysider på facebook til støtte for kompagnier.​









Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring