Topbanner

Nyhed

En stor ildsjæl i Hjemmeværnet er ikke iblandt os mere.

Kaptajn ved Hjemmeværnsdistrikt Fyn Preben Petersen er død i en alder af 59 år.

11-08-2017
Kaptajn ved Hjemmeværnsdistrikt Fyn Preben Petersen er død i en alder af 59 år. Preben blev i 1987 ansat som Hjemmeværnskonsulent ved daværende Hjemmeværnsregion IV, der senere blev ændret til Totalforsvarsregion Fyn- Syd og Sønderjylland , hvor han blev informationschef.
I hele Danmark indenfor Hjemmeværnet var Preben kendt, som en der satte gang i nye ideer og initiativer for at Hjemmeværnet kunne bevare sin høje status, som en af de største frivillige organisationer i Danmark. Preben stoppede inden regionen flyttede sit hovedkvarter til Skive. Informationstjeneste var dog en af hans mærkesager, hvorfor han senere startede som kaptajn ved Hjemmeværnsdistrikt Fyn, her arbejdede han med en masse projekter inden for kommunikation.
Prebens mange årige virke som hjemmeværnskonsulent på FYN udmærkede sig ved et enormt engagement og drive. Dette mærkede alle. Preben var ude hvor det enkelte medlem fra hjemmeværnet på Fyn var. Han deltog, han støttede, han bragte nye ideer og spredte glæde og begejstring. Det er Prebens fortjeneste at Hjemmeværnet på Fyn i dag står som en troværdig samarbejdspartner, der samtidig nyder stor anseelse i det civile samfund.
Der er næppe en militærperson få Fyn der ikke har mødt Prebens virke i forsvarsmæssig regi. Han var en ildsjæl der kæmpede for sin sag - lille eller stor. For de der arbejdede sammen med ham, var han en kollega man altid kunne regne med og som vil blive savnet.
 
Æret være hans minde

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224