Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Skolechefen bød velkommen

Tirsdag morgen var det chefen for Hjemmeværnsskolen, oberst Jens Sund, der bød velkommen til Hjemmeværnsskolen, til eventyrets land.

13-06-2017

Han erindrede, at den betegnelse ikke havde givet meget mening for ham selv, da han første gang kom til Hjemmeværnsskolen i 1989, men at det snart ændrede sig:

 - At have denne skole, hvor hjemmeværnssoldater kommer - ikke fordi de skal, men fordi de gerne vil, det er et eventyr sagde han.

 - Ligesom Hjemmeværnet er et eventyr, fordi I uddanner jer til at stille frivilligt op, hvis uheldet er ude!

Samtidig mindede ham om, at Hjemmeværnsskolen er det eneste sted, som har været Hjemmeværnets helt fra starten i 1949.

I løbet af dagen har der været gang i det i hele lejren. På skydebanerne har der været trænet flittigt på pistol og der er flere skytter, der nu har fået Q for årets K7 skydning. Atter blev et 14 timers førstehjælpskursus afsluttet, og endnu flere er opdateret bl.a. på Hjerte-Lunge redning. Kørerne er blevet klogere på de militære bestemmelser vedr. transport af farligt gods. De taktiske hold på Gevær-1 og Lovpligtig Uddannelse-3 har været i felten hele dagen, hvor de har arbejdet med ild og bevægelse, skjul og sløring, og i nat skal LPU-3 folkene overnatte i bivuak. Der har også været kursus for signalfolk og taktik for førere.

Ved middagstid var der omkring 100 deltagere i lejren.

Til sidst skal nævnes, at mandag aften var ret speciel. De, der ikke havde undervisning, var inviteret til et foredrag af en tidligere vietnamesisk pilot, der var uddannet i det amerikanske flyvevåben. Han blev skudt ned i sit kampfly i 1975, taget til fange, flygtede fra fangelejren ud i junglen og taget op af et dansk Mærsk skib. En fantastisk fortælling om hans liv, hans uddannelse til pilot, hans fangenskab og hans flugt.

 ​









Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring