Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Uge 12 - mandag

Så er HDFYN’s uddannelsesuge i gang.
Starten gik lørdag den 17. marts på Hjemmeværnsskolen i Nymindegab. Cirka 20 kursister deltog i den forudgående weekends kurser. Antallet var tæt på det tilmeldte elevtal.

Nyd det!

19-03-2018

Af Palle Christiansen (tekst) og Inge Jagd (foto), HDFYN Presse- og informationscenter


Mandag, den 19. marts 2018

Kaptajn Martin Holstebro fra HDFYN holdt talen ved morgenappellen. 

Kaptajnen sagde blandt andet: - Det er nu 3. gang at vores distrikt holder den årlige uddannelsesuge i Nymindegab. Fremmødetallet i dag er lige under 100, kursister og hjælpere inklusive. Heraf er de 80 kursister, og det synes jeg er ret flot.

I år er der lagt væk på de soldatermæssige færdigheder, som er fundamentale uddannelser for driften af Hjemmeværnet. Selv om det bliver kolde dage, så nyd det alligevel. Befalingsmændenes førervirke er rygraden i det hele, og det er gældende for alle funktioner. 

- Det er efterfølgende vigtigt at gå hjem og sørge for at præge underafdelingen.

Man siger, at det tager 5 år at indføre noget nyt i Hjemmeværnet. Det skal også nok passe. Men det gælder nok ikke uddannelsen på det nye Maskingevær M/60, hvor antallet af kursister er rigtig stort.

Vigtig uddannelse i at udføre transport med farlig gods. Udvidede krav til Hjemmeværnet, og en ny måde at blive stillet til ansvar for en myndighed.
- Det kræver uddannelse!

En anden vigtig del af være på uddannelsesuge er, at deltage i den sociale del, og udbygning af kammeratskab.
- Det opfordrer jeg også til. Nyd opholdet - var de afsluttende ord fra kaptajn Martin Holstebro.

Føreruddannelse. Geværskytte 1
Uddannelse, der sætter eleverne i stand til at virke som NK i en gruppe. Holdet var ved at gennemgå procedurer i ”Klar til kamp”, da vi kom forbi. Instruktør Leonhardt havde givet en af kursisterne til opgave at instruere sine kammerater i procedurerne. Et godt læringsprincip.

Feltsoldat. Herunder skydning med Pistol M/49
Vi besøgte dem på pistolbanen. Temaet var grundlæggende pistoluddannelse. Skydelærer Michael var ved at instruere kursisterne i sikkerhedsreglerne. – Vi har en ønsket adfærd fra jer GF’ere. I har pligt til at skride ind over for brud på sikkerhedsreglerne, og det er ikke illoyalitet over for jeres kammerater, at skride ind. I har pligt til at stoppe det! Et våben skal altid være sikret, undtaget når det peger på en skydeskive!


Enhedsuddannelse. LPU 3 og Nærkamp
Den store skydebane i Nymindegab. Kursisterne var ved at indøve ”hastigt indtaget skydestilling”. Et par kommentarer med på vejen: Geværkolben op til hovedet, ikke hovedet ned til kolben! Indtag skydestilling – rumpen bagud, og armene bøjes ind mod kroppen. En god og effektiv skydestilling. Til kursisterne: For at kunne lære noget nyt, skal du ”aflære” det gamle, og tilegne dig ændringer. Nogle har ikke aflagt sine vaner, fra dengang de skød med M/75. I sådan en uddannelsesuge er der masser af muligheder for at blive opdateret. Og så bragede geværskuddene hen over sandkreterne.

Skytteuddannelse på Let Maskingevær M/60 E6
Denne mandag stod programmet på træning i at adskille/samle det nye MG 60. Instruktør var Søren fra Hærrens Kamp og Ildstøttecenter. Hvad er der specielt ved det nye våben? Søren: M/60 er et topmoderne våben, som er bygget ergonomisk rigtigt, og det vejer kun 9 kilo. Der er mange gode ting at sige om dette våben. Vi spurgte en af kursisterne, Gert Nissen, hvad han syntes om det nye våben. Gert: det skal jeg sige dig senere på ugen, når vi har prøvet at skyde med det.  Det gør vi så. Men det er et populært kursus, med hele 25 kursister på holdet.

   


 

 

 

 

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring