Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Uge 12 - onsdag

Kaptajn Bjarne Barslund sagde ved morgenappellen blandt andet:

Vi er nu nået dag 6 i uddannelsesugen, (når man regner fra at de første kursister, som kom i fredags). Altså en slags vendepunkt for de mange, som er her på ugebasis.

21-03-2018

Informationssektionen

UDDANNELSESUGE 2018 I NYMINDEGAB
Onsdag, den 21. marts


Tak til alle som deltager. En tak skal også lyde til instruktørerne, som har brugt tid og ressourcer på at få det hele til at køre. KEK, som har været med til at planlægge uddannelsesugen, er desværre sygemeldt. Vi ved, at han gerne ville have være her, så vi sender ham nogle tanker om god bedring.

Så var der lige det med militær anstand. Alle ved, at man bliver målt og vejet – lige fra baretføring, og ned til støvlerne, af udenforstående personer. Ret ryggen, og sørg for at lommen er knappet. Alt for mange går med hovedpåklædning, som ikke er blevet godkendt, for eksempel hjemmestrikkede huer, som ikke er blevet udleveret. De to hovedpåklædninger, der er korrekte, er baret og felthue (”bøllehatten” i felttjeneste).

Særlige ting i forbindelse med cafeteriet: Sørg for at overholde spisetiderne. Kom ikke før 07, hvor kun de hollandske gæster spiser. Du må godt komme med sløringscreme i ansigtet til spisning. Men sløringen skal altid vaskes af hænderne, når du besøger cafeteriet. Det er vigtigt at honorere reglerne!

Lovpligtig uddannelse (LPU) 3
Det er hundekoldt at overnatte ude i naturen, i en bivuak, der er bygget af teltflage. Det var ikke desto mindre det, som kursisterne blev budt på, natten til i dag. Den iskolde frostvind fejede ind gennem plantagen. Klokken 6.30 i morges mødte jeres udsendte rapporter en flok glade drenge og piger, som lige var stået op fra deres leje af strå og marehalm. Alle havde jo også taget deres vagtturnus i løbet af natten. Thomas fra Svendborg og Louise fra Middelfart, var klar til at nyde et morgenmåltid fra feltrationen.

Kampsvømning

- Det var en super fed oplevelse, men det har krævet en masse. Måske jeg skulle have trænet lidt inden, fortæller Marius fra Svendborg forpustet lige efter at være kommet op af vandet i Nørre Nebel Fritidscenter.

Han har været gennem flere øvelser, og afslutningen bestod i at svømme 50 meter med kampuniform og støvler, for derefter at afklæde sig i vandet. Det gav ham et sølvmærke.

Kampsvømning er en del af feltsoldatuddannelsen, der indgår på hærens basisuddannelse (HBU), men som ikke indgår i hjemmeværnets lovpligtige uddannelse (LPU). 



Logistik/Gods med farligt indhold
Der blev slået op i regulativer, for det gjaldt om for kursisterne, at have styr på reglerne for det gods, de kunne komme ud for, at skulle transportere. I kurset indgik klargøring af gods til transport. Påsætning af faresedler, for eksempel ammunition, eksplosiver, brændbart, eller kemisk? Her er det ikke tilladt at tvivle. Det er betroede folk, som kører med forsyninger og gods. Gunnar fra kompagni Sydfyn er en af de logistikførere, som kommer til at bruge det han har lært på uddannelsesugen.

Maskingevær M/60 uddannelse
Der var gang i skydningen med det nye maskingevær på skydebanen Stibjerg ved Oksbøl. Vi kom lige et skridt nærmere med hensyn til kursisternes vurdering af M/60’eren. I dag var de nemlig på skydebanen. Der blev p.t. skudt på 50 meter banen. Mikkel og Frederik stod på ventelinjen, og de var begge enige om, at sige ”Thumbs up”! til det nye maskingevær. Vi smiler, sagde de – og det var jo slet ikke så ringe endda, i vores lille uvidenskabelige undersøgelse. Jeg spurgte: Hvis I skulle nævne nogen detaljer, hvor M/60 og det gamle maskingevær adskiller sig fra hinanden: Kun petitesser. Vekselpiben til M/60 er kun i en stofpose, som ikke kan modtage en varm vekselpibe. Gert fra Midtfyn har nu også prøvet at skyde med det nye våben. Han fastslår, at der kun gode er gode ting at sige, og rødsigtet fungerer perfekt. Man skal lige vænne sig til de små sammenklipsede bånd til patronerne. De er ok, men de spidse klipse hænger i alle vegne.

 

Vi bliver mødt med positivitet og god stemning alle steder!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring