Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Vi skal ikke bekrige hinanden internt

Oberstløjtnant Kent Mikkelsen sagde blandt andet ved morgenappellen: -  Når tingene ikke rigtigt fungerer, har vi tendens til at give overliggende myndighed skylden.

29-09-2016
Af Palle Christiansen, Hjemmeværnskompagni Sydfyn.
 
HDFYN uddannelsesuge - Torsdag den 29. september 2016 
 
”Det er også deres skyld”, eller ”Det er de fastansattes skyld”. I denne tid med omstillinger er det vigtigt, at vi står sammen og ikke bekriger hinanden internt”.Ved mødet med hjemmeværnets chef, generalmajor Finn Winkler i aftes, var der en spørger, som udtrykte bekymring for, at alle de ressourcer der skal anvendes til kontrol, og den deraf manglende tillid, kvæler hjemmeværnet. Oberstløjtnanten tilføjede ved morgenappellen: - Vi lever i et system, som er bygget på kontrol, og det er vores opgave som ansatte i organisationen, at skåne jer mest muligt for dette kontrolregime.
 
Ser man på fremtidens hjemmeværn, så er det vigtigt at kunne levere den operative vare, der er brug for, og som dermed bliver efterspurgt. I fremtidens hjemmeværn skal vi måske tænke mere på at skabe helt nye ideer, end at justere på bestående ting.
 
Dagens kurser:
 
Motorordonnanskursus.
Kursisterne Marius Jespersen fra Kompagni Svendborg samt Ingrid Vest og René Fagerholt, Odense/Dalum, kan kun rose kursus for at være spændende og relevant. Instruktør Lene K. Jensen fortæller, at de deltagende kursister måske, når de kommer hjem fra uddannelsesugen, vil være med til at rådgive og udvikle dialogen om motorordonnanstjenesten ude i deres enheder. Lene tilføjer: - Jo flere folk, som uddanner sig i flere forskellige særtjenester, jo bedre er staben stillet, for så har de dermed flere personer at kunne trække på, når en opgave skal udføres.
 
Geværkursus, vedligeholdelse og rutinering.
Regnvejret var ret heftigt ude på skydebanen i dag. Der blev skudt på både 100 meter og 200 meter bane.
Jeg mødte skydelederen, Thomas Mortensen. Han siger: - For at få et godt resultat, når man skyder med gevær, så er det de gamle dyder, der skal udvises: Disciplin, tålmodighed og koncentration. Det er tydeligt, at når en skytte afgiver 20 skud, så er det de 10 første, der bliver de bedste. Herefter er disciplin, koncentration og tålmodighed udfordret.
 
Pistolskydning.
Skydeleder M.S. Kristiansen: - En pistol er et spændende, men også et svært våben at skyde med. Men ikke desto mindre så var kursisterne rigtigt gode til at ramme med dem.
Hemmeligheden bag et godt skyderesultat ligger i aftrækkerfingeren. Det er jo et kort våben, så det er vigtigt at støtte godt med fingeren, så man får et ordentligt aftræk, slutter M.S. Kristiansen.
 
Hjemmeværnets chef på besøg.
Der var mange emner på programmet, da generalmajor Finn Winkler mødte deltagerne fra den fynske uddannelsesuge i auditoriet i onsdag aften. Der blev snakket både fortid, nutid og fremtid. En af de store spørgsmål er vedrørende det nye forsvarsforlig, som skal drøftes næste år. Hvor er vi henne, og hvor er det, vi skal hen? Generalmajoren var sikker på, at når det nye skal igangsættes, så bliver sammenholdet i hjemmeværnet udfordret.
 
Man må tænke på, at hjemmeværnet er et meget fleksibelt element, og der fås ikke en billigere og mere fleksibel model. Vi skal kende vores besøgstid, når tingene skal afgøres. Det er mit ønske, at der skal findes mindst et hjemmeværnstilbud i hver eneste kommune i Danmark.
 
Rent uddannelsesmæssigt kunne der evt. skabes besparelser ved at lave et nyt system, hvor nogle specialfunktioner ikke kræver en uddannelse til befalingsmand. Der er lavet udkast til et system med tre grader af menige: Menig med lovpligtig uddannelse – Hjemmeværnsspecialist 1 og 2.
Mange flere temaer blev vendt denne aften.
Tak til generalmajor Finn Winkler, fordi han ville besøge os i uddannelsesugen på Hjemmeværnsskolen.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring