Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Vigtigt at holde sig i fysisk form

Morgenappellen blev i dag varetaget af kaptajn Bjarne Barslund.  Han tog udgangspunkt i hjemmeværnets etiske regler, hvor der i afsnittet ”Ansvar” står der: ”Jeg holder mig i fysisk form, i forhold til min funktion”.

27-09-2016

HDFYN uddannelsesuge - Tirsdag den 27. september

Kaptajnen mindede os også om, at disciplin og militær anstand, er vigtigt for vores ansigt udad til.

Dagens kurser:

Beredskabskursus.
Deltagerne havde i dag to ting på programmet. Skydning og kampsvømmerprøver. For skydningens vedkommende handlede det om K7 programmet. Det indeholder geværskydning, hvor der skal afgives minimum 3 skud fra stående skydestilling, og minimum 3 skud fra knælende skydestilling. Hvert skud tæller 3 point, og man skal opnå 18 ud af 21 mulige point.


Den anden del af beredskabskursets program var, at forsøge at erhverve kampsvømmermærket i bronze eller sølv. Det foregik i Nr. Nebel Svømmehal. Specielt denne uddannelse levede op til ordene i kaptajn Barslunds ord ved morgenappellen.

Kampsvømmerprøverne er bl.a. et krav til de, der ønsker at tage en grundlæggende patruljeuddannelse. De skal opnå bronze i kampsvømning. Her aflægges prøve i f.eks. bjærgning af en person i vandet, og efterfølgende genoplivning mv. En af dem, der bjærgede, spurgte på ægte fynsk sit ”medie” (som det kaldes): - Er du ve´ godt mo´. Og svaret var bekræftende.

De, der ønsker at påbegynde videregående patruljeuddannelse, skal opnå kampsvømmermærket i sølv. Og ud over bronzemærket er der nogle ekstra krav bl.a. at bjærge en dukke, der ligger på bunden af svømmebassinet.

Vi har onsdagens tal på kampsvømmermærker: Mærker til alle - 19 af bronze og 10 af sølv. Godt gået.


Om eftermiddagen trænede kursisterne fra beredskabskursus i pacificering og anholdelse med strips, og deltagerne fik ros for den professionelle måde, de greb tingene an på. De spillede sig så intenst ind i rollen, at man skulle tro, at det var virkeligt.
Alle syntes, at det var en spændende og anderledes kursusform.


Vedligeholdelseskursus for instruktører er også et af ugens vigtige kurser.
Kursisterne har i dag øvet sig med lektioner over for hinanden og fået konstruktiv kritik tilbage. 
Her er den gode historie, at en af kursisterne er kommet direkte fra reserven, og at han har tanker om at starte med uddannelsen til førstehjælpsinstruktør. 

Dysekanonskytterne har benyttet dagen til at verificerer kanoner og kikkerter, således de kan tage på skydebanen i morgen til den gældende skydning.​



 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring