Topbanner

Nyhed

Indbydelse til spændende foredag med Peter Viggo Jakobsen

Hærhjemmeværnsdistrikt København indbyder til spændende foredrag med Peter Viggo Jakobsen, torsdag den 30. november på Svanemøllens Kaserne.

25-10-2017

Netop i disse efterårsmåneder, hvor debatten om forsvaret især kredser om forliget, har det særlig aktualitet at kunne indbyde til et sikkerhedspolitisk foredrag. Lige så kendt i offentligheden som lejlighedsvis kommentator på TV nyhedsudsendelserne, lige så afsondret og beskyttet af låste døre befinder vores foredragsholder og hans kolleger sig til daglig på Forsvarsakademiets Institut for Strategi. Det er en glæde at kunne præsentere:

 Peter Viggo Jakobsen

      Torsdag den 30. november 2017 – kl. 11.30 – på Svanemøllens Kaserne

 

Krig, flygtninge, Putin, Brexit, Trump – går verden af lave?

 

Krige er blusset op i Europas nærområde, terrorangreb er blevet almindelige, 60 millioner mennesker er på flugt verden over, Vesten er kommet på kollisionskurs med Rusland. EU knager kraftigt i fugerne som følge af finanskrisen, Brexit og vigende folkelig opbakning. Trump stiller spørgsmål ved USA’s alliancer i Europa og Asien og den globale frihandel. Er vi på vej ind i en ny æra kendetegnet ved protektionisme og konflikt?

 

Dette oplæg tager temperaturen på verdens sikkerhedspolitiske tilstand og ser på udviklingen frem mod 2030. Kigget i krystalkuglen peger mere på korrektion end revolution. Krige mellem stormagterne vil også fremover være usandsynlige, og stormagternes gensidige økonomiske afhængighed sætter klare grænser for, hvor protektionistiske de har råd til at være. Verden har det bedre end mediedækningen umiddelbart givere indtryk af.

 

Vi begynder med spisning i cafeteriet – kl. 11.30 – og det sker indledningsvis med vægtafvejning for betaling af måltidet, og samtidig kan købes drikkevarer. Der er tid nok til oven på spisningen at købe kaffe. 1 kande koster 28 kr. og småkager i æske med 100 g koster 14 kr.

 

Lidt før kl. 13.00 går vi over i auditoriet på Center for Sprog og Kultur. Det er den sædvanlige bygning 75. Vi indleder med fællessang, hvorefter Peter Viggo Jakobsen vil tage over.

 

Påklædning: Det er vanskeligt at komme med en ”dresskode” i øjeblikket, hvor både nye og gamle uniformer er i brug. Civil påklædning vil være et udmærket valg.

 

Forudgående tilmelding: På grund af traktementet er tilmelding nødvendig

senest torsdag den 16. november 2017.


Tilmelding kan ske via aktivitetsmodulet eller telefonisk på: 72 82 08 00

 

 Seneste nyheder

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224