Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Nyt og gammelt, styrken samlet til parade.

Velbesøgt arrangement på Gladsaxe Fort

Årets befæstningsdag præget af det smukke efterårsvejr.
Tekst og Foto: Bjørn E Hørner.

24-09-2017
Det var en grå morgen der mødte en denne søndag den 24. september, men vejrguderne var venligt stemt så da arrangementet startede, var solen fremme og fik flaghejsningen til at præsentere dannebrog på bedste vis. Besøgstallet kom også til at blive stort og interessen for både det historiske islæt og det moderne hjemmeværn blev tilsvarende.
Rundvisningerne var delt op i hold og rundviserne havde ikke plads til lange pauser. Det var også interessant at lytte til de historiske detaljer i fortets funktion som forsvarsstilling i København. En ny lille tryksag om Gladsaxe Fortet og Hærhjemmeværnskompagni Hjortespring blev ligeledes præsenteret.

Kompagnichef Dorthe B Nyling melder af til chefen for Landelsregion Øst Oberst Lennie Fredskov Hansen.
Der var besøgende fra området omkring Gladsaxe, men også længere væk var det rygtedes, at her var et eksempel på at der blev gjort lidt ekstra ud af dagen, så det var et tilløbsstykke for både store og små. Også blandt forsvarets personel var der interesse, blandt gæsterne så man chefen for Landsdelsregion Øst, oberst Lennie Fredskov Hansen, der viste stor interesse for arrangementet, lige fra hundeuddannelse til det historiske indslag fra første verdenskrig 1914 – 1918.
Dagen sluttede med parade for styrkerne med deltagelse af regionschefen og honnør for flaget. Tilbage stod så nedpakning og transport af lånt udstyr. Slut på endnu en dejlig dag

Slut på en dejlig dag, flaget nedhales.
.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring