Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Bingo i løftesele.

Herlig weekend med øvelser

Distriktets kompagnier var igen aktive i denne weekend, hvor de ovenikøbet blev begunstiget med det mest pragtfulde vær man kunne tænke sig.

Tekst: Nico de Jong. Foto: Bjørn E Hørner infosek.

09-05-2017

I Langevad Plantage, en del af Jægerspris' øvelsesterræn, holdt  Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn  øvelse med bl.a. to ret nye hunde : Bingo (6 mdr.) og Herman (10 mdr.), som vi fulgte på deres færd. Der skulle gennemføres en (for såvel hund som fører) ret krævende forhindringsbane.


Representanter fra hjemmeværnsdistriktet får en orientering om hundetjenesten.
 

Første forhindring var en stak rafter, som hunden Bingo ikke havde problemer med. Så skulle der passeres en række gamle bildæk, der lå fladt på jorden: ingen problemer. Dækkene blev efterfulgt af ophængte dæk, som der skulle springes igennem. Det gik ikke helt nemt, men det lykkedes da. Det skal her siges, at Bingo ikke havde prøvet det før. Så kom seletøjet i brug: hunden skulle hejses op og så ned på den anden side af et ca.4 m. højt stillads. Bingo syntes at hygge sig med det, der var i hvert fald ikke problemer af nogen art.


Vandpassage, først fører så hund.

Vi havde glædet os til næste opgave: vandpassage. Seletøjet kom igen i brug, så han kunne blive trukket hen over et stort, mudret og frø-besat vandhul. Såvel Bingo som Herman (lidt senere) fulgte interesseret med i hvad der foregik.

 Så var der 2 forhindringer tilbage: en passage af en forhindring hvor man kun kunne komme igennem kravlende på maven, og så til slut en øvelse hvor der blev afgivet skud hvorefter hunden skulle hente en 'pølse'. Desværre ikke en spiselig en, men en der skulle illudere en arm på en forbryder.

I mellemtiden var Herman begyndt på den samme rundgang, så vi gik tilbage til vandhullet hvor vi mødte Herman og hans fører. Og denne gang gav føreren det gode eksempel ved at vise Herman hvordan man laver kommando - crawl. Desværre forsynede hun os ikke med et billede af en bemudret dame.

 Det var meget sjovt at se lidt af en tjenestegren som man ellers ikke ved noget om. Som en af deltagerne sagde, og som så sandeligt også er gældende for den næste aktivitet vi skulle til: Hjemmeværnet er for alle, men ikke alle funktioner i Hjemmeværnet er for alle. Det kunne tydeligt ses i hundeafdelingen; der skal man have en meget god kondition.


Hund på handlebane.

 

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring