Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hurtig indsats fra Hjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn

Hjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn måtte natten til lørdag rykke ud til støtte for politiet i forbindelse med et knivoverfald i Herlev.

03-06-2018

Det skulle have været en helt almindelig weekend i familiens skød og hygge med vennerne, men da politiet kaldte, stod flere Hjemmeværnsfolk klar til hurtig udrykning.

Hjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn har etableret en vagtordning, så kompagnierne i distriktet på skift står til rådighed for at støtte samfundet. I juni måned er det Hjemmeværnskompagni Ballerup, som har vagten og allerede inden for det første døgn var der brug for støtte.

Fredag kort før midnat bad den vagthavende kompagnichefen for Hjemmeværnskompagni Ballerup stille med fire mand til bevogtning af et gerningssted i Herlev, så politiet kunne blive frigjort til andre vigtige politiopgaver i nattetimerne. Der har været et knivoverfald og gerningsvåbnet var ikke fundet. Området omkring overfaldet skulle derfor afspærres for at søge i området og i søen, når det blev lyst.



At blive alarmeret kort før midnat en fredag aften kan godt være lidt af en udfordring i forhold til at få fat på folk, men allerede inden for 1 time fra alarmeringen, var de fire mand på vej til området. De passede hele natten godt på, at der ikke kom uvedkommende personer ind i området.  Hjemmeværnsfolkene passede området indtil lørdag morgen kl. 10. På det tidspunkt kom politiet tilbage for at lede, og der var ikke længere brug for Hjemmeværnet.

Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn er rigtig glade for at kunne støtte politiet i denne slags opgaver. Bevogtning af gerningssteder er netop en af de opgaver, hvor hjemmeværnsfolk kan aflaste politiet. Hjemmeværnet kan dermed bidrage til, at politiet har flere  folk på gaden til andre politiopgaver.

Hjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn takker for indsatsen og rykker naturligvis også ud næste gang politiet kalder J​

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring