Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Lys i mørket.

I regn og… årets mindehøjtidelighed juleaften i Mindelunden

Stort fremmøde trods dårligt vejr, blæst og regn prægede dagen.
Af:Bjørn.E. Hørner. Foto : H.G.Carlsson.

25-12-2017
Årets traditionsrige Julearrangement i Mindelunden startede i rusk og regn, til trods herfor var fremmødet ved Blindeinstituttet, hvor fakler og formationer blev gjort klar større end sidste år. Godt gået hjemmeværnskammerater af alle værn! Der blev heldigvis også tid til at få et velfortjent glas gløgg. Herefter trådte fakkelvagten an til instruktion og opgavefordeling.
 

 

Fakkevagten melder af til Obersten.

Dagens første overraskelse var den efterfølgende inspirerende tale til de fremmødte ved oberst Lennie Fredskov Hansen, chefen for Landsdelregion øst. Det forlyder at oberstens deltagelse blot var en første gang og det kan forventes at blive en ny tradition.

For dem der gik glip af højtideligheden er her er link til Mindelundens hjemmeside: www.mindelunden-juleaften.dk hvor hele programmet kan ses. Årets tale kommer på nettet omkring nytår.
 

Fakkelvagt klar til afmarch.

Fakkelvagten kæmpede sig vej gennem regn og blæst, hvilket gjorde et voldsomt indhug i beholdningen af fakler. Det er dog et smukt syn med Mindelunden oplyst af levende lys og fakler. Der tændes lys på gravene og lægges blomster. Studentersangerne synger og der holdes en juletale. Årets taler var Asger Aamund, der holdt en meget vedkommende og smuk tale om menneskelige værdier og viljen til at ofre sig for en sag.
Herefter fulgte kransenedlægning ved både det gamle monument og det nye krigssejler monument, blandt gæsterne sås også Per Arnoldi, skaberen af det nye monument. Fader Vor og en fællessang (Altid frejdig når du går) afsluttede højtideligheden fulgt af ønsket om en glædelig jul. Fakkelvagten afgik kort herefter og så sænkede julefreden sig.

Hjemmeværnet stod vagt ved indgangen.
 
Familie og venner til modstandsfolkene kunne nu drage hjem og holde jul med deres familier.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring