Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hendes Majestæt skriter paraden af.

Ny fane for Landsdelsregion Øst

H M Dronningen på besøg på Kastellet
Som følge af organisatoriske ændringer, hvor de (3) nuværende Lokalforsvarsregioner skulle laves om til (2) Landsdelsregioner, var det nødvendigt at lave nye faner, der som tilfældet ville, blev indviet samme dag.

03-05-2017
​Tekst og foto: Nico de Jong.
For Landsdelsregion Østs vedkommende blev denne festlige lejlighed markeret med en parade på Kastellet, under deltagelse af 136 Hjemmeværnsmedlemmer, understøttet af 21 medlemmer af Hjemmeværnets Musikkorps og 2 fanekommandoer på 7 m/k hver.
Heraf stillede Distrikt Københavns Vestegn med 15 m/k. Den mindste enhed var en kommando på 3 soldater fra Bornholm.

Fanen præsenteres.
Indøvelsen foregik planmæssigt, så der blev god tid til frokost. Kl. 13 var der igen opstilling og en sidste finpudsning af de kommandoer der skulle komme i brug ved Majestætens besøg.
Ved Majestætens ankomst kl., 1400 kunne det hele så løbe af stablen
 
Før en ny fane kan indvies, skal den gamle tildækkes (= pakkes ned) dette sker ved en mindre ceremoni.
Den nye fane kan så afdækkes og lægges parat til selve indvielsen: i slåning af 3 søm i den øverste ende af fanen: det første for Regenten, det anden for Fædrelandet, og det tredje for den myndighed/institution der skal bruge fanen fremover.
Traditionen tro slår Majestæten det første søm i. der dog ikke skal tages bogstaveligt; der bliver kun slået et par lette, symbolske slag, på søm der i forvejen er slået i.

Fanekommando med ny fane.
Efter paradens opløsning, der i øvrigt foregik i glimrende forårsvejr, var der lejlighed til at få lidt at spise. Og enkelte hjemmeværnsmedlemmer fik også lejlighed til at veksle et par ord med Majestæten.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring