Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Fanerne klar til indmarch.

Distrikt Københavns Vestegn mindes 4. maj

Som sædvanligt afholdt Hjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn 4. maj arrangement til minde om de 5 mørke år.

Af: Nico de Jong tekst og foto.
Regi: HGC

05-05-2017

Gæsterne blev modtaget på bedste musikalsk vis, idet Flyverhjemme-værnets Tambourkorps diverterede. På grund af Flyvevåbnets Officers-skoles flytning er de blevet hjemløse, så nu forsøger Distriktet at få fat i dem.


Flyverhjemmeværnets Tambourkorps.
 

Den officielle del af arrangementet indledtes med indmarch af Distriktets faner, ført af Tåstrup kompagniet.

Aftenen indledtes af chef for hjemmeværnsdistrikt Københavns vestegn major Henrik Dyhrfjeld , der talte om løst og fast med relation til Distriktet, inden han gav ordet til den nye chef for den nye Landsdelsregion, Oberst Fredskov.

Han fortalte om sin tid i Rusland, og drog paralleller til Hitlers Tyskland. Inden Hitler hhv Putin kom til, var landene demokratier, dog måske ikke helt som vi forstår det. Senere begivenhederne i de lande viste så med al tydelighed at frihed og demokrati hverken er gratis eller en selvfølge.

Efter et lille mellemspil hvor vi igen blev underholdt af Tambourkorpset, var det tid til uddeling af 5 stk. Hjemmeværnets Fortjensttegn, 1 Forsvarets Hæderstegn for 25 års tro tjeneste, og Hjemmeværnets årstegn for hhv. 60 (2 modtagere), 50 (4 modtagere) og 40 (12 modtagere) års tjeneste, inden der blev afsluttet med 1 Commanders Coin og 9 stk. Hjemmeværnets 25 års tegn.

Der er tradition for at modtagere af 25-års tegn inviteres til at være med i Pionerernes Råd. Der er en forening i hjemmeværnsdistriktet, hvor alle der har været medlem i 25 år kan optages.

 

25 års tegn uddeles.

Afslutningen blev leveret af Distriktschefen, der bl.a. gjorde lidt reklame for efterårets store begivenhed: Øvelse Skyd Smil.

Arrangementet blev afsluttet som det sig hør og bør ved at fanerne blev ført ud.

 ​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring