Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Befaling gives.

Skyd Smil er nu skudt i gang

Befalingen for årets distriktsøvelse Skyd Smil 2017 er givet den 23. maj foreløbig til chefer og næstkommanderende.

Tekst og foto: Bjørn E Hørner. Infosek.

24-05-2017
Den 23. maj blev Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegns chefer og næstkommanderende samlet i Parolesalen i bygning 12 i Jonstrup Lejren. Sideløbende hermed var signalfolkene samlet i samme anledning. Den første del af befalingsudgivelsen var fælles, derefter trak signalfolkene sig tilbage til egne enemærker for at forberede deres del af opgaven med en kommende signal rekognoscering, for at afprøve om vores signalmidler dækker i hele vort område på en gang. Dette får vi brug for under Skyd Smil.
Operationsofficer Jens Kvist gennemgik planerne som de foreligger på nuværende tidspunkt, herunder plan for transport af de mange deltagere frem og tilbage til skydebane anlæggene i Jægerspris. Tildeling af køretøjer og en lang række spørgsmål om logistik i øvrigt blev gennemgået. De enkelte kompagnier blev taget i ed på forventede deltagertal m.v. Og der var mulighed for at stille spørgsmål.

Cheferne har store forventninger.
Chefen for distriktet, Major H. H. Dyhrfjeld, var nået frem til mødet og deltog aktivt med både gode forslag og svar i forlængelse af de indkomne spørgsmål. Forud for ordre udgivelsen var der afholdt skydelærer og skydeledermøde, så grund skelettet til skydningen med sikkerheds personel m.m. var allerede bragt på plads. I forbindelse med så stor en aktivitet er det ikke muligt så tidligt at have alle detaljer klar, så der mangler nu en del af planerne, der forventes at ligge færdige til 30 august, hvor man mødes igen. Undervejs er der delopgaver, der har deres egne deadlines.
Der er lagt op til en virkelig oplevelsesrig aktivitet i grønt og med skydebanerne som omdrejingspunkt.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring