Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Skytterne igang

Smil Godt i gang

Øvelsen fortsætter i strålende solskin

16-09-2017
Idag kom 'Skyd Smil' først rigtig i gang. Det første skud faldt kl. 0900, men skydelærerne m.fl. var allerede i gang kl. 0600 for at opsætte mål m.m.

Skydningen fortsætter til midnat.

Vi var en tur forbi en feltskydebane, hvor skytterne blev udsat for en simuleret landgang af fjendtlige styrker, der bestod af 48 infanterister og 7 pansrede køretøjer, med en afstand til skyttehulerne på op til 600 meter. Heldigvis kunne målene genbruges; ellers havde der ikke været meget at skyde efter for de efterfølgende hold.

Uden mad og drikke duer soldaten som bekendt ikke, så vi var lige en tur forbi forsyningspunktet, hvor der også var oprettet et antal kommandostationer. Det var også udgangspunkt for forplejningen.

For at undgå spildtid til spisning, blev forplejningen kørt ud til de forskellige standpladser og til Jægersprislejren, hvor der også er placeret et antal folk.


Der skiftes stilling.

Interview med chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn major Henrik Dyhrfjeld

Allerede I 2015, da distriktschefen deltog på sin første øvelse SMIL fik han en rigtig positiv oplevelse. Vi hjemmeværnsfolk har de grundlæggende militære færdigheder i orden og har en god feltmæssig optræden. Vi er rigtige soldater. Den positive oplevelse fortsatte med Landsøvelsen og for at fuldende billedet skal vi have øvet at vores soldater for skudt med skarpt i terræn og der er der mange steder man kan. Valget er så faldet på Jægerspris. Men det er også vigtigt at vi sikrer at vores førere får indøvet de taktiske principper med rigtige hjemmeværnskammerater. Det falder godt i tråd med regionens og kommandoen udmeldinger om, at vi i distriktet og kompagnierne de kommende år skal fokusere på Hjemmeværnets kerneopgaver. Næste år vil det blive udmøntet i at træne på Regionens og distriktets skarpe objekter. Vi skal træne vores militære kernekompetencer og vi skal sikre at alle i Hjemmeværnet kender opgaverne.


major
Dyhrfjeld til højre.



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring